Ukrainos pareigūnai rado V. Janukovyčiaus dokumentų archyvą

  • Teksto dydis:

Ukraina trečiadienį pranešė radusi buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus dokumentų archyvą, kuris turėtų padėti pasistūmėti tyrimams apie jo Maskvos palaikomą vadovavimą šaliai.

„Mūsų rankose vienas didžiausių Janukovyčiaus archyvų, – sakė vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas vyriausybės posėdyje. – Mežigorjės dokumentų originalai, MAKO (V.Janukovyčiaus sūnaus Aleksandro vadovaujamos bendrovės) buhalterinės apskaitos įrašai, asmeniniai V.Janukovyčiaus dokumentai: pažymėjimai, įvairių bendrovių, taip pat ir užsienio, apyvartinės sąskaitos“.

Pasak ministro, dokumentai buvo rasti viename Ukrainos sostinėje esančiame bute.

A.Avakovas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė kai kurių dokumentų, tarp jų ir V.Janukovyčiaus pensijos knygelę, nuotraukas.

V.Janukovyčius pabėgo iš Ukrainos 2014 metų vasarį po tris mėnesius turkusių protestų ir protestuotojų susirėmimų su policija Kijevo centre.

Oleksandras Vakulenka,vadovaujantis Vidaus reikalų ministerijos Tyrimų departamentui, sakė turįs vilties, kad šis atradimas padės žengti į priekį tiriant įvairias V.Janukovyčiaus administracijos bylas.

„Vakar tyrėjai kartu su operatyviniais bendradarbiais viename privačių butų Kijeve atliko kratą, paimta didelė dalis Janukovyčiaus šeimos archyvo“, – sakė jis.

V.Janukovyčius, pasprukęs iš savo gyvenamosios vietos, pasitraukė į Rusiją, kur viešai pasirodo retokai. Praėjusią savaitę interviu naujienų agentūrai „RIA Novosti“ jis sakė, kad norėtų grįžti į politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
>troliui Jau patyrė, Europoje niekaip kitaip ,kaip JAV marionetėmis ir nelaiko, juokingiausia, kad patys jankiai jau ieško būdų taikytis, o pabalio šuniukas toliau amsi .

troliams

troliams portretas
labai norisi, kad Lietuvos užsienio politika patirtų fiasko? tačiau viskas yra atvirkščiai, Lietuva netgi nurodo, kaip reikia dirbti, jos įsiklauso ir ES, ir NATO. Taigi, gaila tokių skalijančių šunų, tarnaujančių kremliui, Lietuva ėjo ir nuėjo Vakarų kryptimi, o ruskynas su savo skalikais liko totorių-mongolų eroje.

gimtelis

gimtelis portretas
tai buvo eilines Lietuvos uzsienio politikos fiasko, dar prisiminkit ir Timosenkos aplankyma kalejime.....tik isivaizduokit kaline vyksta aplankyti EU salies prezidente...ka tai sako ---juk apie nepriklausomuma net nera ka kalbeti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių