Ukrainos opozicijos lyderis V. Klyčko atsisako boksininko karjeros

Ukrainos opozicijos lyderis Vitalijus Klyčko paskelbė atsisakantis sunkiasvorio boksininko karjeros, kad galėtų sutelkti visą dėmesį į darbą politikoje.

V.Klyčko pirmadienį atsisakė Pasaulio bokso tarybos (WBC) čempiono titulo sunkiasvorių kategorijoje ir sakė, kad nebesitiki įžengti į ringą, kai sieks savo šalies prezidento posto.

WBC paskelbė V.Klyčko „čempionu emeritu“, o toks žingsnis jam leistų tiesiogiai mesti iššūkį naujam čempionui, jeigu ukrainietis nuspręstų atnaujinti boksininko karjerą.

„Šis pasiūlymas teoriškai daro įmanomu grįžimą į ringą, tačiau šiuo metu neįsivaizduoju, kad tai galėtų nutikti, – sakoma V.Klyčko pranešime. – Dabar susitelkiu į Ukrainos politiką – jaučiu, kad žmonėms manęs reikia ten.“

V.Klyčko yra Aukščiausiosios Rados narys ir opozicinės partijos UDAR („Smūgis“) pirmininkas. Jis taip pat ketina kandidatuoti į prezidento postą 2015 metais.

Pastaruoju metu jis buvo vienas iš lyderių per jau kelias savaites Kijeve vykstančius masinius protestus, kurių dalyviai smerkia prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimą nusigręžti nuo glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga (ES) ir siekti Ukrainos suartėjimo su Rusija.

V.Klyčko aktyviai dalyvavo tuose mitinguose, ragindamas tėvynainius tęsti kovą, kad buvusi Sovietų Sąjungos respublika taptų tikra vakarietiška demokratija.

„Tai ne revoliucija. Tai taikus protestas, reikalaujant teisingumo, – jis sakė anksčiau šį mėnesį, duodamas interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“. – Žmonės gina ne politinius interesus – jie gina idėją, kad galima gyventi civilizuotoje šalyje.“

42 metų V.Klyčko yra laimėjęs 45 iš 47 savo kovų, iš jų 41 – nokautais. Jo jaunesnis brolis Volodymyras yra pelnęs kitų reikšmingų titulų sunkiasvorių bokse.

„Mano brolis Volodymyras bus atsakingas už tolesnę sėkmę sporte“, – vyresnėlis sakė pirmadienį.

Vitalijaus paskutinė kova įvyko 2012-ųjų rugsėjį, kai jis 10-ąjį kartą apgynė čempiono diržą, ketvirtame raunde sustabdydamas Manuelį Charrą (Manuelį Čarą), kuris iki tol nebuvo patyręs pralaimėjimo.

„Esant dabartinei įtemptai ir trapiai politinei padėčiai Ukrainoje, Vitalijus atsiliepė į savo šalies kvietimą kovoti už žmogaus teises ir lygybę. Taigi, Vitalijus negalės pateikti WBC prognozuojamo kalendoriaus, kada galėtų grįžti į ringą, – paskelbė WBC. – Kitaip tariant, savo naujame (čempiono emerito) statuse Klyčko iš esmės baigia karjerą su galimybe bet kada grįžti į ringą ir teise kautis su esamu čempiono diržo savininku.“

WBC pridūrė greitai nuspręsianti, kurie du geriausiai įvertinti boksininkai dalyvaus kovoje, kurios nugalėtojas perims V.Klyčko grąžintą čempiono diržą.

Šiuo metu WBC aukščiausius reitingus turi vicečempionas Bermane'as Stiverne'as (Bermeinas Stivernas), Chrisas Arreola (Krisa Areola) ir Deontay Wilderis (Deontėjus Vailderis), pravarde „Bronzinis bombarduotojas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmui

Zigmui portretas
a smegenų tai ba ba...

zigmas2

zigmas2 portretas
gerbiu ta zmogu kaip boksininka , bet i plotika gal nereika ? riebus piragas ta politika , tik kaip su tom smegenim po tiek metu bokso karjeros ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių