Ukrainos atsakas Maskvai už apsišaukėliškų DLR ir LLR palaikymą – nota

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienį išsiuntė kolegoms Rusijos URM protesto notą, pranešė Kijevo užsienio politikos žinybos atstovas Jevhenas Perebijnysas.

„Vakar Ukrainos URM išsiuntė Rusijos užsienio reikalų žinybos adresu notą, kurioje reiškiamas protestas dėl tebesitęsiančių Rusijos agresijos prieš Ukrainą aktų, palaikymo LLR ir DLR, dėl to, kad tęsiami veiksmai padėčiai Ukrainoje eskaluoti, taip pat dėl ginkluotųjų grupuočių telkimo Rusijoje prie Ukrainos valstybinės sienos“, – sakė J.Perebijnysas per spaudos konferenciją antradienį.

Praėjusią savaitę Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Maskva ketina pripažinti vadovų ir parlamento rinkimus apsišaukėlių respublikose DLR ir LLR.

„Mūsų vertinimu, tai viena svarbiausių Minsko susitarimų krypčių. Laukiame, kad rinkimai įvyks, kaip sutarta, ir mes, žinoma, pripažinsime jų rezultatus, – sakė praėjusią savaitę S.Lavrovas, atsakydamas į klausimą apie būsimus rinkimus vadinamosiose Donecko ir Luhansko liaudies respublikose. – Tikimės, kad valios išraiška bus laisva ir niekas iš išorės nemėgins tam sutrukdyti“.

Tada Rusijos URM vadovas pabrėžė, kad šie rinkimai yra svarbūs DLR ir LLR „valdžiai legetimizuoti“.

O pirmadienį, lapkričio 2 dieną, Rusijos URM sekmadienį Ukrainos pietryčiuose vykusius rinkimus pavadino teisėtais ir pabrėžė, kad tai visiškai atitinka Minsko susitarimus.

„Pašauktinių (taip Rusijoje vadinami Ukrainos separatistai) pozicija rinkimų rengimo būtent lapkričio 2 dieną atžvilgiu yra teisėta ir visiškai atitinka Minsko susitarimuose suderintus laiko parametrus“, – sakoma Rusijos URM pareiškime.

Rusijos URM tvirtina, kad Minske buvo suderinta minėtus rinkimus rengti laikotarpiu tarp spalio 9 ir lapkričio 3 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
rusai ir jų pakalikai Lietuvoje desperatiškai bando pateisinti mums visiems pažįstamą ruskių taktiką ir strategiją - mušk ir rėk, gal koks idiotas pagalvos, kad ne mes, o mus muša. Tokios taktikos ruskiai laikosi nuo senų senovės, grobia svetimas žemes ir rėkia, kad jie atėjo ginti tų šalių piliečių. dar daugiau, okupantai į užgrobtas žemes suvežė nesuskaičiuojamą daugybę ruskių, apgyvendino ten ir dabar tie atėjūnai jaučiasi tų žemių šeimininkais. Todėl atėjo laikas parodyti ruskių banditų-teroristų šunims jų vietą pasaulio žemėlapyje.

Teisingai

Teisingai portretas
Kremliaus fašistinė chunta normalios kalbos nesupranta. Visi Kremliaus chuntos nusikalstami veiksmai Ukrainos atžvilgiu turi būti fiksuojami notomis.

Ir kodėl RUSAI tokie idiotai

Ir kodėl RUSAI tokie idiotai portretas
Vietoj to, kad gydytųsi – demonstruoja savo kvailumą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių