Ukrainos antiteroristinės operacijos zonoje trūksta medikamentų, kartais ir maisto

Ukrainos antiteroristinės operacijos zonos trijose karo lauko ligoninėse trūksta medikamentų, medicinos technikos, o kartais ir maisto. Nors paskelbtos paliaubos, antradienį sužeisti 9 Ukrainos kariai. Karo lauko ligoninėms paramą renka savanoriai, kurie patys ją ir pristato.

Karo lauko ligoninėje, esančioje Donecko srities antiteroristinės operacijos zonoje, arčiausiai fronto priešakinės linijos, kariams lauko virtuvėje maistą ruošia mobilizuoti profesionalai virėjai ir įmantrių patiekalų čia tikėtis nereikia.

„Šiandien pietums kariai valgys makaronų sriubą ir perlinių kruopų košę su mėsos konservais, vakarienei – daržovių ragu“, – sako virėjas.

Per mėnesį ligoninė iš priešakinės fronto linijos priėmė beveik du šimtus sužeistųjų, dar tiek pat –pasiligojusių karių.

Specialiame autobuse yra įrengtos 24 gulimos vietos sužeistiems kariams pervežti ir visa reikalinga pirmosios medicinos pagalbos aparatūra.

„Sužeistiems kariams pervežti esame parengę kvėpavimo aparatus, defibriliatorių ir vaistinėles su reikalingais vaistais. Karius lydi anesteziologas, karo gydytojai, suprantantys, kaip gelbėti karių gyvybes“, – pasakoja karo lauko ligoninės anesteziologas Andrejus Micholovas.

Pasak karo gydytojų, sunkiausia buvo tada, kai iš Debalcevės katilo dešimtimis vežė sužeistuosius – buvo užimtos visos operacinės, pritrūkta ir vaistų. Medikams padeda savanoriai – parūpina trūkstamų daiktų.

Gautame siuntinyje – drabužiai, antklodės, higienos priemonės, neįgaliųjų vežimėliai. Bet kokia humanitarinė pagalba čia priimama su džiaugsmu.

„Mūsų ligoninėms labai trūksta šiuolaikinės medicinos technikos. Lietuva įrodė, kad yra mūsų draugai. Anksčiau sakėme „broliai rusai“, dabar matome, kokie jie broliai. Karas sustato viską į savo vietą. Draugai pagalbos ranką ištiesia sunkiausiu laiku“, – tvirtina Dniepropetrovsko srities gubernatoriaus patarėja Tatjana Guba.

Karo lauko ligoninės medikai sako, kad dažniausiai kariai vos tik pasijunta geriau, vėl veržiasi į frontą.

„Fronte baisu tik iš pradžių, vėliau pripranti. Į šūvius kartais netgi nekreipi dėmesio. Manęs laukia šeima: žmona, dukra ir sūnus. Tačiau esame patriotai ir privalome apginti Tėvynę. Grįšiu į frontą“, – tikina sužeistas karys Jurijus Osočenko.

Ukrainos valdžia skelbia, kad nuo antiteroristinės operacijos pradžios sužeisti beveik 7 tūkstančiai Ukrainos karių, tačiau savanorių skaičiavimais – jų apie 10 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainakaro ligoninėmedikamentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Kaip zydu fasistai prades kara-sita karta gaus taip,kad begs iki kijevo,toliau iki vilniaus,pas karve,pieno gerti,

Robertas

Robertas portretas
jei ATO kariai pasitrauktų iš savo pozicijų, koloradiniai vėl imtų pulti, jie tą jau įrodę Debalcevėje.

Stop karui

Stop karui portretas
Nematau problemų, tegul Kijevo klika pašalina savo žudykus iš Donecko ir Luhansko teritorijų bei pradeda taikų diologa su savo tautos žmonėmis, kurie nesutinka su fašizmo ir benderos vertybėmis. Kito kelio nėra tik taikus diologas. Juk akivaizdu, kad Kijevo klika yra valdoma jankių, todėl apie jokia laisvę Ukrainoje kalbėti neverta, kol nebus išvaryti vbisi karo kurstymo ideologai iš valstybės. Nėra teisinga kai klika skolina pinigus karui ir žmonių žudymui. Juk Ukrainos gyventojams reiks grąžinti šias skolas. Ukrainos tauta protinga ir jai nereikia primetamų vertybių bei Kijevo klikos primetamo karo su Donbaso vaikai, moterimis ir kitais taikiais žmoonėmis. Blogiausia tai kad ES ir kitos valstybės stipriai įtakojamos jankių remia nusikaltelius kurie diktuoja sąlygas ir naikina Ukrauinos tautą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių