Ukrainoje sulaikytas svarbus nuversto prezidento V. Janukovyčiaus sąjungininkas

  • Teksto dydis:

Ukraina šeštadienį pranešė sulaikiusi nuversto prorusiškų pažiūrų prezidento Viktoro Janukovyčiaus svarbų sąjungininką Oleksandrą Jefremovą, kaltindami jį „kėsinimusi“ į krizės krečiamos šalies teritorinį vientisumą, pranešė generalinis prokuroras Jurijus Lucenka.

Ukrainos žiniasklaida nurodė, kad O.Jefremovas buvo suimtas Kijevo oro uoste, kai ruošėsi išskristi į Austriją. Jis anksčiau vadovavo V.Janukovyčiaus Regionų partijos parlamentinei frakcijai.

„Buvo sulaikytas oro uoste šiandien ryte, su bilietu į Vieną“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė generalinio prokuroro atstovė spaudai Larisa Sarhana, pridūrusi, kad Austrijos sostinėje gyvena O.Jefremovo sūnus.

V.Janukovyčius buvo nuverstas 2014 metų vasarį per provakarietiškų jėgų Maidano sukilimą, po kurio Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir šalies rytuose pakurstė separatistų sukilimą, nusinešusį jau apie 9,5 tūkst. gyvybių.

Prieš pradėdamas darbą parlamente, O.Jefremovas buvo Luhansko srities, vieno iš dviejų pagrindinių separatistų užimtų rytinių regionų, gubernatorius.

Prokurorai anksčiau aiškinosi jo įtariamą vaidmenį finansuojant prorusiškus sukilėlius.

Luhansko ir didesnė kaimyninė Donecko sritis, kuriose buvo išvystyta sunkioji pramonė, 2014 metais pasiskelbė nepriklausomomis „liaudies respublikomis“.

Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados ir Regionų partijos narys Volodymyras Landikas šeštadienį pareiškė, kad Luhansko administracijos ir saugumo tarnybos pastatai buvo užimti separatistų 2014 metais būtent O.Jefremovo nurodymu.

Kijevas ir Vakarų šalys kaltino Rusiją separatistų rėmimu ir savo karių siuntimu kitapus sienos, nors Maskva tuos kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bei

Bei portretas
chochlov spasai mir...

Kremliaus apmokamo Kęsto Br. paistaliukai

Kremliaus apmokamo Kęsto Br. paistaliukai portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas – Kremliaus demagogijos atkartojimas.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ar ruošimasis branduoliniam karui stiprina demokratiją? Donaldo Trumpo, JAV republikonų kandidato į prezidento postą, oponentai tikina, kad dabartinė JAV parama karingiems Rytų Europos nacionalistiniams ir radikaliai antikremliškiems veikėjams, sulaiko tuos veikėjus nuo profilaktiškų kabutėse veiksmų prieš tautines mažumas, todėl yra geras dalykas demokratijai palaikyti. Pasakykite tai ukrainiečių demokratiniams aktyvistams, su kuriais susidorojama sprogdinimais ir kitokiais būdais, esant gausiai mūsų, Vakarų mokesčių mokėtojų, remiamai (bet žiauriai korumpuotai ir antidemokratiškai) Porošenkos oligarchų valdžiai Ukrainoje. Todėl aš šiuo klausimu sutinku su Donaldu Trumpu. Mums reikia nustoti švaistyti pinigus apsimestinos demokratijos Rytų Europoje vystymui. Žmonės seniai perprato mūsų porošenkas ir saakašvilius. Mums reikia sąjungoje su kinais ir rusais susikaupti svarbiausiam - kovai su tariamos Islamo valstybės ekstremistais. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių