Ukrainoje – nematyto masto antikorupcinė operacija

Ukrainos teisėtvarkos pareigūnai sulaikė 23 buvusius aukšto rango pareigūnus, kurie įtariami padėję nuverstam prezidentui Viktorui Janukovičiui apgauti valstybę, pasisavinti daugiau negu tris milijardus eurų.

Pasak vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo, tokios antikorupcinės operacijos Ukraina dar nematė. Ukrainos pareigūnai pateikia įspūdingus skaičius – daugiau negu 450 kratų buvo atlikta 15-oje šalies rajonų, operacijoje dalyvavo 1 tūkst. 700 policijos pareigūnų ir 500 karinių prokurorų.

Kratant buvusių V. Janukovičiaus aukštųjų pareigūnų namus rasta milijardinės grynųjų pinigų sumos, kai kuriuos teko sulaikyti oro uoste jau sėdančius į lėktuvą. Kratos buvo atliktos ir biuruose, įmonėse.

Sulaikytieji pareigūnai kaltinami prisidėję, kad buvęs prezidentas V. Janukovičius ir pajamų bei mokesčių ministras Oleksandras Klymenka, vengdami mokesčių, padarė valstybei beveik 100 milijardų grivinų arba daugiau negu 3 milijardų eurų nuostolį.

Byla prokuratūrą pasiekė pernai vasarą, bet dar trūko įkalčių, ir kai jie buvo surinkti, buvusių mokesčių tvarkytojų turtas patikrintas, prasidėjo operacija.

Mokesčių sukčiavimas – tik ledkalnio viršūnė. Buvę pareigūnai įtariami ir dėl neteisėto importo bei eksporto, kitų nusikaltimų. Tarp jų – buvęs Charkovo regiono mokesčių administratorius, buvęs Luhansko regiono gubernatorius.

„Dabar prasideda kova teisme. Esu tikras, daug pinigų bus išleista, bandant teisinti tuos Janukovičiaus laikų pareigūnus, tikiuosi, prokurorai gerai atliko savo darbą“, – vylėsi Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Kaip ir V. Janukovičius, jo laikų pajamų ir mokesčių ministras yra pabėgęs į Rusiją.

Areštų gali būti daugiau, tai tik pirma banga, sako Arsenas Avakovas. Tačiau ir dabartinė Ukrainos valdžia sulaukia didelių Vakarų priekaištų, kad nesuvaldo korupcijos savo gretose.


Šiame straipsnyje: Ukraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

//////...............

//////............... portretas
kokia cia ukraina --tai YKPAIHA.....

rs

rs portretas
o kiek atsipirko ,naujas anegdotas

Ha ha

Ha ha portretas
O dabartiniai - švarūs, nors vagia dar daugiau ;) Bet lengviau kaltinti kitus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių