Ukrainiečiai pagamino D. Trumpo alų su V. Putino prieskoniu

  • Teksto dydis:

Norėtumėte paragauti alaus su politinės intrigos prieskoniu?

Sarkastiškas požiūris

Viena nedidelė Ukrainos alaus darykla sukūrė alų, įkvėptą tyrimo dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) komandos galimų ryšių su Rusija, o ant jo etiketės pavaizdavo respublikoną ir kyšančią Rusijos vadovo Vladimiro Putino galvą.

Kremliaus vadovas dėvi įsimintiną D.Trumpo rinkimų kampanijos raudoną kepuraitę su užrašu „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again), o kitas ant etiketės pavaizduotas vyras laiko plakatą su užrašu „Išlaisvinkit Melanią“ – su užuomina į JAV pirmąją ponią Melanią Trump (Melaniją Tramp).

Ukrainos vakariniame Lvovo mieste įsikūrusi alaus darykla ir baras „Pravda“ pavadino savo verdamą 7,2 proc. stiprumo gėrimą „Trumpas. Susiskaldžiusių Amerikos Valstijų prezidentas“.

„Kiekvienas butelis man suteikia galimybę pasiųsti nedidelę žinutę“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš „Pravda“ savininkų Jurijus Zastavnas.

„Mūsų sarkastiškas požiūris į pasaulinį populizmo judėjimą atsispindi (alaus) pavadinime ir etiketės dizaine“, – teigė jis.

Naujasis alus vadinamas „imperiniu meksikietišku lageriu su žaliosiomis citrinomis“. Ant jo etiketės dar pavaizduota siena, kurią D.Trumpas žada pastatyti pasienyje su JAV pietine kaimyne.

„Pravda“ tinklapis ragina savo gerbėjus išgerti „už nenuspėjamą ateitį“.

Pilstomas Trumpas

Baras taip pat pardavinėja pilstomą D.Trumpo alų.

Ši alaus darykla anksčiau yra pristačiusi alų, pašiepiantį Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir buvusį JAV vadovą Baracką Obamą (Baraką Obamą).

„Pravda“ taip pat sukūrė atskirą ir itin kandžią įvairių rūšių alaus seriją, ant kurios etikečių pavaizduotas V.Putinas, ir jau svarsto, kokie kiti lyderiai gali tapti jų įkvėpimo šaltiniu.

„Žinoma, galime pagaminti alaus su (Prancūzijos prezidento) Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) atvaizdu. Bet palauksime, kol jis taps politiškai svarbus Ukrainai“, – sakė J.Zastavnas.

Gegužės 2-ąją pasirodžiusi pirma alaus partija buvo išparduota per dvi savaites. Dabar pardavinėjama nauja partija, o J.Zastavnas sakė, kad tokia didelė paklausa reiškia, jog „Pravda“ gamins D.Trumpo alų ir artimiausioje ateityje.

„Jau turime preliminarų susitarimą su platintojais Austrijoje ir Vokietijoje“, – sakė jis.

Ukrainą krečia kelerius metus besitęsiantis konfliktas su kaimynine Rusija. Be to, šaliai nerimą kelia D.Trumpo kampanijos pažadai artimiau bendradarbiauti su V.Putinu.

Kijevas kaltina Maskvą, kad ši remia trejus metus nesiliaujantį prorusiškų separatistų rytinėje Ukrainoje sukilimą, kuris nusinešė per 10 tūkst. gyvybių.

J.Zastavno teigimu, idėja pridėti V.Putiną ant alaus etiketės atrodė logiška.

„Esama priežasčių manyti, jog Rusija įsikišo į JAV rinkimus, kad pagerintų D.Trumpo šansus (nugalėti)“, – sakė jis.

Neseniai JAV generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas (Rodas Rozensteinas) paskyrė galimus D.Trumpo kampanijos ryšius su Rusija tirsiantį specialųjį prokurorą.

Maskva neigia jai metamus kaltinimus, kad ji kokiu nors būdu prisidėjo prie D.Trumpo – milijardieriaus nekilnojamojo turto magnato ir televizijos realybės šou veido – pergalės JAV prezidento rinkimuose.

Vis dėlto D.Trumpo administracija kol kas teigia palaikanti Ukrainos teritorinį vientisumą ir žada griežtinti sankcijas Rusijai dėl 2014-aisiais įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet ir šalis varjotų

bet ir šalis varjotų portretas
Tyčiojasi iš žmonių........kažkokie paranojikai tie Ukrainiečiai....

Vladas

Vladas portretas
Juoktis galima tada,kai tu esi,,mandresnis"uz ta is kurio juokiesi.

Anonimas

Anonimas portretas
dar nera jokiu yrodymu,bet kazkam taip norisi ,kad jie butu ...ar cia ne patycios ? pries kurias mes taip kovojam,liebralai visada turi dvigubus standartus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių