Ukrainiečiai bevizio režimo į ES sulauks vasarą

  • Teksto dydis:

Bevizis režimas su Europos Sąjunga (ES) Ukrainos piliečiams bus suteiktas pavasario gale, o įsigalios 2017-ųjų vasarą, praneša ukrainiečių internetinis leidinys „Europeiskaja pravda“, remdamasis šaltiniais Europos Komisijoje (EK) bei ES Taryboje.

„Pašnekovai iš EK ir Europos Tarybos (ET) teigia, kad ukrainiečiams bevizis režimas bus patvirtintas pavasario gale ir pradės veikti vasarą. Dažniausiai girdimos prielaidos, kad jau liepą ukrainiečiai važinės į ES be vizų. Gali būti, jau nuo liepos 1-osios“, – rašoma portalo straipsnyje „Bevizis režimas iki atostogų: ES susitarė, kada bus imtasi vizų atšaukimo Ukrainai klausimo“.

Kaip rodo „Europeiskaja pravda“ turima informacija, kad būtų pradėtas Ukrainos bevizio režimo su ES klausimo nagrinėjimas, Bendrija turi galutinai pritarti bevizio režimo „sustabdymo mechanizmui“. Šių taisyklių priėmimo procedūra turėtų tęstis iki vasario pabaigos. Tuo tarpu kovą galima tikėtis trišalių derybų su Ukraina pradžios (Gruzijos atveju jos truko tik vieną dieną), balandį – dokumento oficialaus vertimo ir svarstymo Europos Parlamente, o gegužę – ES Tarybos pritarimo.

Pažymima, kad jei nebus nukrypta nuo šio grafiko, Ukrainos bevizis režimas su ES pradės veikti birželį.

„Remiantis sprendimų priėmimo procedūra ES išeina, kad faktiškai bevizis režimas gali pradėti galioti birželį, o galutinis ES Tarybos sprendimas bus priimtas gegužę, po Prancūzijos prezidento rinkimų“, – rašo leidinys.


Šiame straipsnyje: UkrainaESbevizis režimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nei tie fašistai ką gavo,nei gaus,o greitai ir kgbistės baigsis rojus ir melas,beje galėtų ruoštis kgbistė į timošenkos kamerą

Siaip

Siaip portretas
Ta pati pasaka kaip ir su mumis kad buvo..... Dar vienas pigios darbo jegos saltinis i ES gaminti ju produkcija ir dar vienas pajamu saltinis ES kainomis vietoje pardavineti ES pigios darbo jegos saskaita pagaminta produkcija.... Zodziu viskas liks kaip buve tik seimininkai kaip ir pas mus pasikeis. O ta zadeta laisve pasirodo buvo tik pereinamasis laikotarpis pereinant nuo vieno seimininko pas kita.... Skirtumas tik tas kad ten taikiai prisiduoti nesutiko tai ir prasidejo maidanai visokie, o tie kas su tuo nesutiko teroristais ir Maskvos agentais patapo...

Visi

Visi portretas
Pabegs i vakarus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių