Ukraina tikisi išgirsti atsakymą dėl bevizio režimo su ES

  • Teksto dydis:

Gegužę Rygoje vyksiančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime Ukraina tikisi išgirsti atsakymą dėl bevizio režimo su Europos Sąjunga (ES) perspektyvų, BNS sakė šios šalies ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

Gegužę Rygoje vyksiančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime Ukraina tikisi išgirsti atsakymą dėl bevizio režimo su Europos Sąjunga (ES) perspektyvų, BNS sakė šios šalies ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

„Žinoma, Rygoje mes tikimės gauti atsakymą į klausimą, kuris aktualus milijonams ukrainiečių - kaip bus įgyvendinamas bevizio režimo liberalizavimas Ukrainos piliečiams“, - sakė diplomatas.

2008 metais ES ir Ukraina pradėjo dialogą dėl vizų režimo liberalizavimo, 2010 metais Europos Komisija pateikė vizų režimo liberalizavimo veiksmų planą. Jame nustatyti tikslūs Ukrainai taikytini kriterijai, kad būtų įvestas bevizis režimas.

Prieš susitikimą Rygoje gegužės viduryje Europos Komisija planuoja pateikti ataskaitą, kaip įgyvendinamas minėtas planas.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka yra minėjęs, kad karas Rytų Ukrainoje neturėtų tapti kliūtimi Ukrainai gauti bevizį režimą su ES.

Anot ambasadoriaus, Ukraina taip pat viliasi, kad Latvijos sostinėje bus nubrėžtos Rytų partnerystės programos vystymosi strateginės perspektyvos.

„Mes taip pat norėtume sulaukti atsakymo dėl Ukrainos eurointegracijos perspektyvų“, - BNS sakė V.Žovtenka.

Be to, per susitikimą Rygoje ukrainiečiai viliasi pasirašyti susitarimą su ES dėl bendros aviacijos erdvės.

Kalbėdamas apie ES paramą jo šaliai, diplomatas akcentavo, kad Ukrainoje sprendžiamas Europos saugumo klausimas, todėl ji turėtų būti vieninga dėl sankcijų Rusijai.

„Dėl to Ukrainos tautos pasipriešinimui karinei Rusijos agresijai ir prorusiškoms teritorinėms grupuotėms LLR (Luhansko liaudies respublika) ir DLR (Donecko liaudies respublika) reikia ne tik politinio Europos bendruomenės palaikymo, bet ir ES pozicijos konsolidavimo dėl sankcijų Rusijai pratęsimo, taip pat konkrečios finansinės, karinės-techninės pagalbos mūsų šaliai“, - BNS sakė ambasadorius.

Istoriniu įvykiu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms diplomatas pavadino bendros brigados su Lietuva ir Lenkija įkūrimą.  Anot V.Žovtenkos, tokiu būdu Ukrainos kariams bus sudaryta galimybė susipažinti su kariniais NATO standartais, per pratybas įgyti patirties įgyvendinant įvairias taikdariškas misijas.

ES ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Rygoje vyks gegužės 21-22 dienomis.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Grybauskaitė dėl politikos pramuš jiems bevizį režimą. Vėžį sukeliantis skalūnų skaldymo chemikalas pateko į žmonių geriamo vandens šulinius: Atsimenat Pensilvaniją? Taip, Pensilvaniją, į kurią emigravo tiek daug mūsų giminių. Ten tų žmonių šuliniuose, kurie yra arčiau skalūnininkų gręžinių, rastas kenksmingas chemikalas, kurį skalūnininkai naudoja. O toliau esančiuose šuliniuose šio chemikalo nėra. Prakeikti būkite tautos nuodytojai, tame tarpe Mazuroni, Grybauskaite ir Butkevičiau. Jūs dėl jūsų primityvios politikos pasirengę išnuodyti Lietuvos žmones su šia menkai pažįstama ir pavojinga technologija. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Wow

Wow portretas
Neduok Dieve šiuos žmones įsileisti į ES. Taigi ten pilietinis karas, dalis jų yra karo nusikaltėliai, dalis banditai, o jokie tyrimai nebaigti. Ukrainiečiai labai nori gyventi Lietuvoje ir Latvijoje nes čia nemažai rusakalbių. Taigi jie visi pas mus suvažiuos.

tegu nesvaigsta

tegu nesvaigsta portretas
Koks dar bevizis rėžimas?Ką jie čia svaigsta?Pas juos pilietinis karas /40 milijonų :'golodransų"?Juokaujate?ES ruošiasi sau kilpą?Baikit tuos kliedsius vieną sykį-nebus jokio bevizio rėžimo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių