„Gazprom“: Rusija stabdo dujų tiekimą Ukrainai

Rusijos valstybinės dujų eksporto monopolininkė „Gazprom“ trečiadienį paskelbė stabdanti gamtinių dujų tiekimą Ukrainai, kai Kijevas ankstesnę dieną nurodė nedelsiant įšaldysiantis dujų pirkimą iš Rusijos.

„Ukraina neapmokėjo už dujų tiekimą liepą“, – sakoma „Gazprom“ pranešime.

„Gazprom“ sustabdė dujų tiekimą Ukrainai nuo liepos 1 dienos 10 val. (Maskvos ir Lietuvos laiku)“, – pridūrė bendrovė, pabrėždama, kad dujos į separatistinio konflikto krečiamą kaimyninę šalį nebus tiekiamos, kur nebus gautas išankstinis apmokėjimas.

Kurį laiką nepirks dujų

Po nepavykusių derybų Ukraina nusprendė laikinai nebepirkti gamtinių dujų iš Rusijos, tačiau ir toliau leis jas tiekti į Europą.

Tai jau antras kartas per mažiau nei metus, kai Ukraina kuriam laikui nebegauna dujų iš Rusijos.

Kijevas prašė dujas tiekti dar nuo trijų iki šešių mėnesių, tačiau su „Gazprom“ nepavyko susitarti dėl sutarties sąlygų.

Rusijos energetikos ministras tokį Kijevo sprendimą pavaidino apgailėtinu.

Rusijos sprendimas nekelia pavojaus tranzitui į ES

Dujų tiekimas Europos Sąjungai tranzitu per Ukrainą nesutriks, nors Rusija paskelbė nutrauksianti dujų srautą Ukrainai, trečiadienį pranešė vienas aukšto rango Europos pareigūnas.

„Dujų tiekimui Ukrainai ir tranzitui į ES pavojaus nėra“, – sakė už energetikos sąjungą atsakingas Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Marošas Ševčovičius.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusiškos dujosUkrainaGazpromdujų kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kryme ekonomika pagerėjo, o Ukrainoje - pablogėjo: „Matome, kad dabartinė Ukrainos valdžia kai kurių savo pažadų nebando įgyvendinti. Kai kurie žmonės pamažu nusivilia, nes nuo Euromaidano praėjo jau 1,5 metų, ir viskas nelabai pasikeitė, ypač, kalbant apie ekonominę žmonių būklę, kuri Viktoro Janukovyčiaus laikais buvo aukštesniame lygyje, lyginant su dabar“, – LRT Radijui sako K. Jankovas. Jis atkreipia dėmesį ir į tai, kad Kryme ekonominė padėtis gerėja, tačiau tokių ir panašių dalykų neleidžia skelbti Ukrainos žiniasklaida. Jei palygintumėte skaičius prieš ir po aneksijos, pamatytumėte, kad atlyginimai, lyginant su ukrainietiškomis algomis, pakilo kelis kartus, o produktų kainos išliko tokios pat." Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

ppp

ppp portretas
kas cia rusodebiloidu paradas komentaruose? AKivaizdu, kad rusas visada myles motinele rusije vien del to, kad jis rusas. O man asmeniskai giliai pofik ant jusu ruseliai, susirinkit manatkes ir fershpyzdinkit ten kur nors i mylima taiga ar koki dar nuotolesni rajona, pamatysit kaip jus giedosit. Laizot subine putleriui, kuris tauta tik maskvoj ir pitery maitina, kaimai dvesia, prasigere iki samones netekimo. Galit sakyt ka tik norit, rusai cia atvaziave mieste saligatvius fotkina, sako nerealu, nera nuoruku, nera siuksliu. Ner ka ir sakyt, ir prie ko cia landsbergis, kai valdzioj sedi socdemai, paksiniai ir darbiniai? Pamirskit jus ta landsbergi, geriau ziurekit kas pas jus dumoj darosi. Ten visi vienu balsu kalba, kritikos nera, opozicijos nera. Politikai zudomi, nuodijami. Rusija nepasiduos, o kas ja praso klupet ant keliu? NEreikia savo jegos rodyt kur nepriklauso. Tegu tvarkosi savo kiema ir i svetimus nelenda.

cha cha cha

cha cha cha   portretas
Fašistuojanti Putino vagių-milijardierių šutvė visai suįžūlėjo - nori, kad Ukraina mokėtų pinigus už nepatiektas dujas ir dar didesnę nei rinkos kainą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių