Ukraina priėmė įstatymą, leisiantį jai panaudoti karinę jėgą prieš Rusiją

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka antradienį pasirašė įstatymą, leisiantį šaliai panaudoti karinę jėgą prieš Rusiją.

Šis įstatymas reikalingas tam, kad padėtų Ukrainai reintegruoti du labiausiai į rytus nutolusius savo regionus, „Twitter“ paskyroje rašė P. Porošenka.

Dalį šių su Rusija besiribojančių regionų kontroliuoja prorusiški separatistai.

Naujasis įstatymas leis Ukrainos kariuomenei „panaudoti jėgą“ siekiant „atgrasyti Rusijos Federaciją nuo ginkluotos agresijos Donecko ir Luhansko regionuose“, rašoma parlamento interneto svetainėje skelbiamoje galutinėje įstatymo versijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerija praėjusį mėnesį šį įstatymą buvo pavadinusi „pasirengimu naujam karui“.

Ukrainos kariuomenės ir separatistų kovos tęsiasi jau bemaž ketverius metus. Per tą laiką žuvo jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

Tuo metu skelbiama, kad anksčiau antradienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Petro Porošenka telefonu aptarė galimybę, kad konflikto alinamuose Ukrainos regionuose galėtų pradėti veikti Jungtinių Tautų (JT) taikos palaikymo misija.

Be to, jiedu diskutavo, kaip pasiekti ilgalaikių paliaubų, bei aptarė galimą kariaujančių pusių apsikeitimą belaisviais, teigė A. Merkel atstovas Steffenas Seibertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Slabo Ukrainie, herojam slabo...

Anonimas

Anonimas portretas
tegu bando,ukrų debilai ,pamatysim visi kiek laiko jie gyvens

Jusu

Jusu portretas
kaimynas turi sautuva o jus vandens, kas galu gale numalsins troskuli? Prie to viskas ir eina. Pritariu geriau ruoskites, ginkluokites.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių