„Uber“ žengia į krovinių gabenimo rinką

  • Teksto dydis:

Tarptautinė keleivių pavėžėjimo paslaugų bendrovė „Uber“ žengia į krovinių gabenimo rinką – jos padalinio „Uber Freight“ paslauga krovinio siuntėjui leis be tarpininkų susisiekti su potencialiu vežėju ir taip nemenkai sutaupyti.

„Uber Freight“ platforma sukurta bei dar tobulinama vadovaujantis šiemet liepą už 65 mln. JAV dolerių „Uber“ įsigytos bendrovės „Otto“ idėjomis, rašo „Business Insider“.

Pagrindinis „Otto“ tikslas buvo sukurti krovininių automobilių automatizuoto valdymo sistemą, kurią būtų galima įdiegti bet kuriame sunkvežimyje, bet jos verslo planuose buvo ir savos krovinių gabenimo rinkos kūrimas.

„Uber Freight“ paslauga, kuri, anot idėjos autorių, krovinių gabenimą turėtų atpiginti bent 15–20 proc., vis dar bandoma, o rinkai, pirmiausia – Jungtinių Valstijų, bus pristatyta 2017 metų pradžioje.

Agresyvus „Uber“ įsiveržimas į keleivių pervežimo rinką sulaukė aršių taksi firmų protestų įvairiuose pasaulio regionuose, o kai kur iš JAV kilusi bendrovė sulaukė ir valstybinių institucijų priešinimosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių