Turtingiausia Australijos moteris siekia užbaigti šeimos teisinį ginčą

  • Teksto dydis:

Turtingiausia Australijos moteris Gina Rinehart (Džina Rainhart) pasiūlė užbaigti bylinėjimąsi su dviem jos vaikais dėl milijardų dolerių vertės šeimos turto fondo, paskiriant papildomą fondo valdytoją, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

Du iš keturių G.Rinehart vaikų – Johnas Hancockas (Džonas Henkokas) ir Bianca Rinehart (Bjanka Rainhart) bylinėjasi su motina, siekdami atimti iš jos valdytojos teises fonde, kurį įkūrė jų senelis.

Ginos Rinehart advokatas Davidas Russellas (Deividas Raselas) pirmadienį sakė Aukščiausiajam Teismui, kad kasybos magnatė parašė laišką abiem vaikams, tikėdamasi užbaigti užsitęsusį bylinėjimąsi, pranešė nacionalinis transliuotojas „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC).

Pasak D.Russello, tame atvirame laiške sakoma, kad „pirmoji atsakovė būtų linkusi paskirti papildomą fondo valdytoją“ šeimos turto fondui.

Naujojo Pietų Velso Aukščiausiojo Teismo teisėja Patricia Bergin (Patrisija Bergin) sakė, kad šis pasiūlymas yra „labai didelis žingsnis“ G.Rinehart, kurios turtas, pagal verslo žurnalo BRW gegužę paskelbtą vertinimą, siekia 22,02 mlrd. Australijos dolerių (51 mlrd. litų).

Tačiau jos sūnus šį pasiūlymą vertina atsargiai.

„Kad viskas būtų taip paprasta“, – J.Hancockas sakė dienraščiui „The Sydney Morning Herald“.

Šis ilgai vykstantis ginčas susijęs su šeimos turto fondu, kurį 1988 metais įkūrė Ginos Rinehart velionis tėvas Langas Hancockas (Lengas Henkokas) ir kurio naudos gavėjai yra keturi jo vaikaičiai.

Gina Rinehart turėjo vadovauti šiam fondui, kuriam priklauso 23,4 proc. jos bendrovės „Hancock Prospecting“ akcijų, kol jauniausiam Lango anūkui sukaks 25 metai. Tai įvyko 2011-aisiais.

Tačiau likus kelioms dienoms iki to termino G.Rinehart pasirūpino, kad dividendų mokėjimas būtų atidėtas iki 2068 metų, sakydama, jog tokiu būdu bus išvengta didžiulių mokesčių. Šis žingsnis paskatino J.Hancocką ir jo seseris Biancą Rinehart bei Hope Rinehart Welker (Houp Rainhart Velker) kreiptis į teismą.

Vėliau H.Rinehart Welker pasitraukė iš šios teisinės kovos, tačiau teismui pateikti dokumentai atskleidė didžiulę nesantarvę šeimoje, įskaitant Johno Hancocko reikalavimą sumokėti 15 mln. JAV dolerių „atsiprašymo mokestį“ „tiesiogiai iš GHR (Ginos Hope Rinehart) už tai, kaip ji elgėsi su manimi pastaruosius 15 metų“.

Ginia Rinehart (Džinija Rainhart), kuri vienintelė iš vaikų liko ištikima motinai, pasisakė prieš savo brolį ir seseris: „Ši byla motyvuota vien godumo, ir neabejoju, kad greitai kurią nors dieną mano brolis ir seserys pasigailės, kad pinigus laikė svarbesniais už šeimą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių