Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas dar labiau išplėtė savo galias

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) suvažiavime perrinktas jos pirmininku. Apie tai šeštadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Tai reiškia, kad šalies vadovas dar labiau išplėtė savo galias partijos viduje ir už jos ribų. Turkijai išgyvenant krizę, R. T. Erdoganas buvo nusiteikęs kovingai. Turkija nesileis įbauginama nei JAV sankcijų, nei prasto jos kreditingumo vertinimo, kalbėjo prezidentas partijos suvažiavime Ankaroje.

„Kai kurie žmonės grasina mums per ekonomiką, sankcijas, valiutų kursus, palūkanų normas ir infliaciją, - sakė R. T. Erdoganas. - Mes jiems sakome: mes supratome jūsų žaidimėlius, ir mes metame jums iššūkį“. Esą nebus kapituliuota prieš tuos, kurie apsimeta esantys „strateginiai partneriai“, tačiau padaro Turkiją „strateginiu tikslu“.

Ši R. T. Erdogano tirada adresuota JAV bei dviem didelėms reitingų agentūroms. „Standard & Poor's“ (S&P) bei „Moody's“ šeštadienį dar labiau sumažino šalies kreditingumą.

Partijos suvažiavimą temdė ir ginčas su Vašingtonu dėl Turkijoje namų arešto sąlygomis laikomo amerikiečių pastoriaus Andrewo Brunsono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta

ta portretas
parandza norima parodyti kad tai A rango bobyte bet ne tame reikalas o kad sis lyderis nedasileidzia mulkinamas jav masonu ir kt.kapitalistu jam pagarba.......

net balvanke

net balvanke  portretas
šalia pasistatė:D).Kažin ar seniai jai smegenis išoperavo ka galva tep apibintuota?

hara

hara portretas
Kas tai moteriskei taip galva "subaladojo", kaid taip stipriai apibintuota? :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių