Turkijos dienraštis Vokietijos lyderę pavaizdavo panašią į A. Hitlerį

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdohaną (Redžepą Tajipą Erdohaną) tvirtai palaikantis dienraštis pirmadienį savo pirmajame puslapyje išspausdino nuotrauką, kurioje Vokietijos kanclerė Angela Merkel panaši į Adolfą Hitlerį, ir apkaltino ją „nacistiniu mentalitetu“.

Griežta pozicija Turkijos užsienio politikos klausimais garsėjantis dienraštis „Yeni Akit“ išspausdino A. Merkel nuotrauką, kurioje specialia kompiuterine programa kanclerei buvo pripaišyti ūsiukai, ant rankovės uždėtas raištis su svastika, įstrižai krūtinės permestas juodas nacių diržas.

„Toks mentalitetas mums kelia didelį nerimą“, – sakoma ją lydinčiame straipsnyje.

Publikacija pasirodė prieš numatytą Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko ir Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) susitikimą su R. T. Erdoganu Bulgarijos Varnos kurorte, siekiant pagerinti Turkijos ir ES santykius.

Ankarą įsiutino ES lyderių pareiškimas, kuriame Turkija buvo apkaltinta „neteisėtais veiksmais“ prieš Graikiją ir Kiprą Viduržemio jūros rytuose ir Egėjo jūroje.

ES priekaištavo Turkijai dėl dviejų į turkų teritoriją patekusių graikų karių suėmimo.

Dienraštis „Yeni Akit“ rašo, kad nors A. Merkel „gina“ Turkijos ieškomus bėglius ir nieko nesako dėl mečečių padegimų Vokietijoje, „ji yra susirūpinusi dėl dviejų graikų karių, kurie bandė mus šnipinėti“.

„Erzina, kad A. Merkel, su savo nacistiniu mentalitetu,  kiekvieną kartą pasisako prieš Turkiją“, – priduriama straipsnyje.

Jau ne pirmą kartą Turkijos dienraštis vaizduoja A. Merkel kaip Trečiajam Reichui vadovavusį ir Holokaustą vykdžiusį nacių diktatorių.

Pats R. T. Erdoganas yra kaltinęs Vokietiją ir kitų ES šalių vyriausybes nacistinio mentaliteto demonstravimu. Taip buvo sureguota, kai šios uždraudė turkų ministrams rengti mitingus prieš praėjusių metų balandžio mėnesio referendumą.

Tada dešiniosios pakraipos bulvarinio stiliaus laikraštis „Gunes“ išspausdino A. Merkel nuotrauką, kurioje ji vilki nacių uniformą ir turi hitleriškus ūsiukus. Šalia paveikslėlio parašė “#Frau Hitler“ ir ją pavadino „bjauria teta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kada Turkija pradės karo veiksmus prieš Vokietiją?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių