Turkijos dienraštis A. Merkel pristatė kaip „Frau Hitler“

  • Teksto dydis:

Turkijos vyriausybę palaikantis laikraštis penktadienį savo pirmajame puslapyje išspausdino Vokietijos kanclerės Angelos Merkel nuotrauką, kurioje ji vilki nacių uniformą ir hitleriškus ūsiukus, taip toliau kurstomas žodžių karas tarp Ankaros ir Berlyno.

Dešinės pakraipos bulvarinio stiliaus laikrašis „Gunes“ (Saulė, turkiškai tariama Giuneš) šalia paveikslėlio parašė “#Frau Hitler“ ir ją pavadino „bjauria teta“.

Šis paveikslėlis užėmė didžiąją dalį dienraščio pirmojo puslapio. Šautuvą laikančios A.Merkel „uniforma“ buvo papuošta nacių svastika, be to dar vienas nacių simbolis buvo nupieštas šalia jos galvos.

Turkijos ir Europos diplomatinis kivirčas prasidėjo, Nyderlandams ir Vokietijai neleidus Turkijos ministrams dalyvauti mitinguose ir agituoti šalyse gyvenančią turkų bendruomenę dalyvauti kito mėnesio referendume ir pasisakyti už prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) galių išplėtimą.

R.T.Erdoganas ne kartą kaltino šias dvi valstybes, kad jos elgiasi „kaip naciai“, o A.Merkel apkaltino „terorizmo rėmimu“.

Toks jo elgesys sulaukė Europos pasipiktinimo, o A.Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį Turkijos vadovo pareiškimus pavadino „nepriimtinais“.

Laikraštis „Gunes“ taip pat kaltino A.Merkel siekiu būti fašistų lydere, priešiškumo turkams kurstymu, naudojantis Austrija, Nyderlandais ir Belgija kaip „Vokietijos kiemu“.

„Vokietija, kuri yra ištiesusi rankas į teroristines organizacijas..., bando pakurstyti visą Europą prieš Turkiją“, – rašoma dienraštyje.

Vokietijos vyriausybės atstovo pavaduotojas Georgas Streiteris (Georgas Štreiteris) nenorėjo aštrinti padėties, ir tik pasakė, kad „mes nedalyvaujame provokacijų žaidime“.

A.Merkel nuotrauka turkų dienraštyje pasirodė praėjus dviems dienoms nuo populiaraus Vokietijos dienraščio „Bild“ išpuolio prieš R.T.Erdoganą, kuris buvo apkaltintas „savo valdžios troškimu keliantis grėsmę Europos stabilumui“.

„Bild“ rėžia tiesą R.T. Erdoganui į akis: jūs ne demokratas! Jūs skriaudžiate savo šalį!“ – rašoma pirmajame dienraščio puslapyje.

Ši „Bild“ publikacija labai papiktino Ankarą; Turkijos užsienio reikalų ministerija šį straipsnį pavadino „neįsivaizuojamu“. Žiniasklaidos priemonės, kurios spausdina tokios straipsnius, „yra pasmerktos užimti savo vietą istorijos šiukšlyne“, pareiškė ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tie

tie portretas
fanatikai nezino kaip ikasti sukise visas savo padugnes pas vokiecius dar reiskia pretenzijas ir merkel isviso nereikejo nieko nepriimti tegul tie musulmonai tvarkosi pas save bet tai buvo putleriui isipareigoimas uz dujas o jav palaike tai kodel nei 1 /pabegelio/ nera pas rusus o todel kad jie isvien su turkais o turku numustas lektuvas ir nusautas ambasadorius buvo tik sirma pridengti /draugystei/ tokiais metodais ir griaunama sajunga ir i nato turkai pakliuvo irgi del akiu nes siandien ten jos nera tai blefas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių