Turkija nerimsta dėl dvasininko išdavimo: perspėja JAV neaukoti dvišalių santykių

  • Teksto dydis:

Turkija antradienį perspėjo Jungtines Valstijas neaukoti abiejų šalių santykių dėl Pensilvanijoje gyvenančio musulmonų dvasininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno), kurį Ankara kaltina dėl nepavykusio liepos 15-osios perversmo.

„Jeigu Jungtinės Valstijos neišduos (F. Guleno), jos paaukos santykius su Turkiją dėl teroristo“, – per televizijos transliuotą spaudos konferenciją Ankaroje žurnalistams sakė teisingumo ministras Bekiras Bozdagas (Bekiras Bozdahas).

Turkija jau ne kartą ragino Vašingtoną išduoti F. Guleną, kad jis būtų teisiamas Turkijoje.

B. Bozdagas retoriškai klausė, kaip reaguotų Jungtinės Valstijos, jeigu asmuo, atsakingas už smurtą šioje šalyje, būtų priglaustas Turkijos.

„Kas nutiktų, jeigu būtų pasikėsinta nužudyti (JAV prezidentą Baracką) Obamą (Baraką Obamą), kai jis atostogautų su savo žmona ir vaikais? Jeigu būtų susprogdinti Baltieji Rūmai? Jeigu tankais būtų važiuojama per žmones? Jeigu kareiviai šaudytų į žmones iš sraigtasparnių – o už visa tai atsakingas teroristų vadeiva būtų Turkijoje?“ – klausė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ww

Ww portretas
Is Turkijos puses cia jau gaunasi santazas JAV del to dvasininko isdavimo. Idomu,kaip pasielgs JAV, ar pasiduos Turkijos santazui? Tikiuosi,kad ne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių