Turkija įspėja Sirijos vyriausybės pajėgas, kad kausis su jomis Afrine

  • Teksto dydis:

Turkija pareiškė esanti pasirengusi susiremti su Sirijos vyriausybės pajėgomis, jei šios įžengs į Sirijos šiaurėje esantį anklavą ginti kurdų kovotojų.

Tai pirmadienį sakė Jordanijos sostinėje Amane viešintis Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu).

Ministras tai pareiškė Sirijos valstybinei žiniasklaidai paskelbus, kad provyriausybinės pajėgos „artimiausiomis valandomis“ įžengs į Afriną, Damaskui pasiekus susitarimą su regioną kontroliuojančiais kurdų kovotojais.

Oficiali naujienų agentūra SANA nurodė, kad provyriausybinės pajėgos bus dislokuotos Afrine siekiant „paremti“ vietos pajėgas, mėginančias atremti Turkijos „agresiją“.

Tai rodo, kad Sirjos vyriausybė ir kurdų kovotojai – vadinamieji Liaudies apsaugos daliniai (YPG) – sudarė susitarimą, pagal kurį vyriausybės pajėgos turi padėti kurdams atremti Turkijos vykdomą anklavo puolimą.

Turkijos diplomatijos vadovas sakė, kad „jei (Damasko) režimas įžengs (į anklavą) ginti YPG, niekas nebesustabdys mūsų, Turkijos ar Turkijos karių“.


Šiame straipsnyje: Mevlutas CavusogluTurkijaSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių