Turkija atmes prieštaringą įstatymą dėl vaikų seksualinio išnaudojimo

  • Teksto dydis:

Turkijos premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) antradienį pareiškė, kad po visuomenėje kilusio pasipiktinimo atmesiąs prieštaringai vertinamą įstatymo projektą, kuriuo numatoma, kad vyrams, vedusiems savo nepilnametes aukas, būtų panaikinti kaltinimai vaikų seksualiniu išnaudojimu.

Kritikai sakė, kad įstatymo projektu būtų įteisintas žaginimas. Pagal šį projektą būtų buvę galima paleisti iš kalėjimo už lytinius nusikaltimus nuteistus vyrus, jeigu jie vestų savo aukas. Savaitgalį protestuodami prieš įstatymo projektą į gatves išėjo tūkstančiai žmonių.

„Siunčiame šį įstatymo projektą iš parlamento atgal į komisiją, kad pasiektume bendrą susitarimą, kurio reikalavo prezidentas, ir kad duotume laiko opozicinėms partijoms išplėtoti savo pasiūlymus“, – sakė B. Yildirimas per spaudos konferenciją Stambule.

„Ši komisija įvertins ir atsižvelgs į visas šalis, ir sprendimas tikrai bus surastas“, – pridūrė premjeras.

Praėjusią naktį prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) paragino rasti kompromisą dėl minimo įstatymo projekto, kurio atšaukimas yra reta valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) nuolaida opozicijai visuomenėje.

AKP, kurią R.T. Erdohanas padėjo įsteigti, Turkijos politikoje dominuoja nuo atėjimo į valdžią 2002 metais.

Jei minimas įstatymo projektas būtų buvęs priimtas, pagal jį būtų buvę galima iš kalėjimo paleisti vyrus, nuteistus dėl nepilnamečių užpuolimo, jeigu šie aktai buvo įvykdyti be „jėgos, grasinimo ar kokio nors kito sutikimo suvaržymo“ ir jeigu agresorius „veda auką“.

Įstatymo projektą, kuriam ketvirtadienį buvo pritarta per pradinį svarstymą parlamente, įvairios pakraipos opozicinės partijos griežtai kritikavo.

Parlamentui jis vėl turėjo būti pateiktas antradienį, bet nuo praėjusios savaitės šalyje vyko protestai, per kuriuos tūkstančiai žmonių ragino vyriausybę jį atšaukti.

„Klaidų kaina“



NAUJAUSI KOMENTARAI

turkai

turkai portretas
musulmonams birbinti vaikus iki 12 metu yra normalu daugelis turtuoliu laiko namuose po keleta naslaiciu siam reikalui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių