Turistai plūsta į mėlynąjį „smurfų kaimelį“

Ispanijos kaimelis sulaukia didžiulio turistų skaičiaus po to, kai praėjusiais metais buvo nudažytas mėlynai filmuojant juostą apie smurfus.

Maža Juzcaro gyvenvietė Andalūzijoje, kurioje gyvena 200 žmonių, sulaukė 125 tūkst. lankytojų po pasigražinimo mėlyna spalva praėjusį birželį, Malagos laikraščiui sakė jos meras.

„Lankytojų nemažėja, – kalbėjo Davidas Fernandezas Tirado. – Išskyrus šaltas, žiemiškas dienas, tendencija priešinga – jis toliau kelia daug susidomėjimo.“

Gyventojai praėjusį gruodį balsavo už tai, kad jų fasadai išlaikytų tą patį mėlyną atspalvį, supratę, kokį turizmo potencialą suteikia nauja miestelio išvaizda.

Jiems reikėjo specialiaus leidimo iš regioninės vyriausybės ir vietinio vyskupo, nes netgi bažnyčia buvo nudažyta mėlynai.

Anksčiau namai buvo Andalūzijos regionui tipiškos baltos spalvos.

Juzcaras buvo perdažytas, kai buvo pasirinktas filmui „Smurfai 3D“ formatu.

D. Fernandezas Tirado pasakoja, kad dėl turistų antplūdžio kaimelyje suklestėjo verslas, įskaitant suvenyrų parduotuves ir restoranus.

Kiekvieną savaitgalį ir per šventes rengiamas „Smurfų turgus“, kur padavinėjami su smurfais susiję artefaktai, suvenyrai ir kulinariniai delikatesai.

Tačiau meras pabrėžia, kad mėlyna spalva nebūtinai bus ilgalaikė.

Jeigu jo kaimynai norės pakeisti namų spalvą vėl į tradicinę baltą, bus rengiamas kitas balsavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių