Tūkstančiai kalinių plūs į Vatikaną

  • Teksto dydis:

Tūkstantis kalinių, tarp kurių bus ir nuteistų kalėti iki gyvos galvos, šį savaitgalį drauge su 3 tūkst. savo šeimų narių, kalėjimų darbuotojų ir savanorių dalyvaus specialiame renginyje Vatikane.

Kaliniai iš dvylikos valstybių šeštadienį turės progą atlikti išpažintį ir eiti pro Šv. Petro bazilikos Šventąsias duris. Tai yra Gailestingumo jubiliejaus metų tradicija, pagal kurią katalikai gali prašyti atleidimo už savo nuodėmes.

Sekmadienį jie dalyvaus mišiose, kurioms vadovaus popiežius Pranciškus. Iš Argentinos kilęs pontifikas reguliariai susitinka su kaliniais – ir Italijoje, ir per savo užsienio keliones, – bet tiek daug kalinių Vatikane bus priimta pirmą kartą.

Kaliniai turėtų atvykti iš Didžiosios Britanijos, Italijos, Latvijos, Madagaskaro, Malaizijos, Meksikos, Nyderlandų, Ispanijos, JAV, Pietų Afrikos Respublikos, Švedijos ir Portugalijos.

Nors kai kuriems jų yra paskirtas bandomasis laikotarpis, kiti yra laikomi namų arešto sąlygomis arba atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę ir bus lydimi, nurodė Vatikanas.

Per mišias jie išgirs keturių žmonių pasakojimus: atsivertusio kalinio, kalbėsiančio drauge su savo auka, nužudyto žmogaus brolio, taip pat kalėjimo sargybinio. Renginio metu giedos kalinių choras iš Bolonijos, komunijos paplotėlius iškeps Milano kaliniai.

Kitą savaitgalį popiežius surengs panašų renginį „socialiai nušalintiems“ ir benamiams žmonėms. Renginys bus paskutinis prieš jubiliejinių metų pabaigą. „Šventosios durys“ visame pasaulyje lapkričio 13 d. bus uždarytos, o lapkričio 20-ąją pontifikas oficialiai paskelbs Gailestingumo metų pabaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik gera proga pasivazineti uz mokesciu moketoju pinigus kai tuo tarpu zmones be darbo benamiai pensininkai nesuduria gala su galu. tai ko gero sugalvota spec t. kad susvelninti padeti europoje ir nukreipt demesi tuo paciu ir bereikalingas pinigu svaistymas o valdantieji rengia karus del zemes ir jos turtu bet ta vatikanas nemato o jei kalba tik is /pareigos/ liaudziai kuri ir toliai muilinama sio triumfirato....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių