Tūkstančiai ūkininkų dėl sausros surengė eitynes Madride

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai ūkininkų iš sausros išdžiovintų Ispanijos pietrytinių rajonų trečiadienį dalyvavo eitynėse Madride, prašydami vyriausybės pagalbos dėl grėsmę jų derliui ir darbo vietoms keliančios „neįtikėtinos“ sausros.

Nuo Alikantės iki Almerijos besidriekiantis regioną, vadinamąją ispaniškąją Levantės pakrantės dalį, taip pat vadinamą Europos daržovių daržu, džiovina didžiausia per kelis dešimtmečius sausra.

Remiantis naujausiais antradienį paskelbtais duomenimis, pietine ir pietrytine dalimi tekančiose Chukaro ir Seguro upėse atitinkamai liko tik 27,7 proc. ir 17,6 proc. vandens.

„Be vandens Levantėje - dykuma ir nedarbas. Giname Europos daržovių daržą“, – skelbė vienas iš plakatų, kuris buvo nešamas Ispanijos sostinės gatvėmis.

„Jie neteko 80 proc. vandens išteklių“, – sakė 38 metų Jose Antonio Diaz Navarro (Chosė Antonijas Diasas Navaras), salotas ir arbūzus Almerijos ir Mursijos provincijose auginančios kompanijos vadybininkas, valdžiai normuojant vandens tiekimą ūkiams.

Dėl to jiems iki šiol pavyko išauginti tik 15-20 proc. savo įprastos normos, sakė vadybininkas, pavadindamas tokią padėtį „neįtikėtina“.

J.A. Diazas Navarro pridūrė, kad padėtis tapo tokia beviltiška, kad kai kurie ūkininkai svarsto galimybę perkelti bent jau dalį savo pasėlių į Monpeljė regioną pietų Prancūzijoje, kur yra vandens.

Panašiai kalba ir 59 metų ūkininkas Pepe Rodriguezas (Pepė Rodrigesas) iš Totanos Mursijoje.

„Tokių metų nemačiau 39 metus“, – skundėsi jis, atkreipdamas dėmesį į tai, kad sausra gali sugriauti ne vieną gyvenimą, nemažai iš darbo ūkiuose gyvenančių migrantų gali netekti darbo. Kai kurie jų taip pat dalyvavo proteste.

„Ką mes darysime su tais visais migrantais, kurie čia yra?“ – klausė jis.

P. Rodriguezas paragino vyriausybę padėti ūkininkams, pirmiausia skiriant subsidijų dabar per brangiam nudruskintam vandeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių