Trys Ukrainos prezidentai ir „Gruodžio pirmoji“ siūlo „apskritąjį stalą“

  • Teksto dydis:

Trys buvę Ukrainos prezidentai – Leonidas Kravčiukas, Leonidas Kučma ir Viktoras Juščenka – susitiko su iniciatyvinės grupės „Gruodžio pirmoji“ nariais Liubomiru Huzara, Bohdanu Havrilišinu, Miroslavu Popovičiumi, Jevhenu Sverstiuku ir Vadimu Skurativskiu, pranešė šios grupės spaudos tarnyba.

„Susitikimo dalyviai priėmė domėn prezidento Viktoro Janukovyčiaus spaudos tarnybos pranešimą apie raginimą pradėti atvirą dialogą, ieškant išeities iš politinės krizės Ukrainoje“, – sakoma pranešime.

„Susitikime buvo pažymėta, kad nacionalinių derybų prie apskritojo stalo reikia būtinai, norint išsaugoti ukrainiečių tautos vienybę, valstybės labui“, – nurodoma jame.

Taip pat aptarta, kaip turėtų atrodyti tokia priemonė, bei paraginta, kad visos šalys neleistų eskaluoti dabartinės padėties, panaudoti jėgą ar prievartą.

Anksčiau pirmadienį V.Janukovyčius palaikė pirmojo Ukrainos prezidento L.Kravčiuko sumanymą rengti nacionalines derybas prie apskritojo stalo kompromisui rasti; į jas būtų pakviesti valdžios ir opozicijos atstovai.

Iniciatyvinė grupė „Gruodžio pirmoji“ buvo sukurta minint 20-ąsias Ukrainos referendumo už nepriklausomybę metines. Ją kurti iniciatyvos ėmėsi trys Ukrainos bažnyčios – Ortodoksų, Kijevo patriarchato ortodoksų ir Graikų katalikų.

Prie jos prisidėjo ir žymūs Ukrainos intelektualai ir visuomenės veikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių