Translytė Ch. Manning Merilande sieks vietos JAV Senate

  • Teksto dydis:

Translytė Chelsea Manning (Čelsi Maning) ketina Merilande siekti vietos JAV Senate ir taip grįžta į dėmesio centrą po nuteisimo už slaptų dokumentų nutekinimą ir pirmalaikio išėjimo iš kariškių kalėjimo.

30 metų Ch. Manning paraišką federalinei rinkimų komisijai pateikė ketvirtadienį, savo adresu nurodydama butą Nort Betesdoje.

Ji Senato rinkimuose dalyvaus kaip demokratė ir pirminiuose partijos rinkimuose tikriausiai mes iššūkį dvi kadencijas Senate dirbančiam Benui Cardinui (Benui Kardinui), kuris yra laikomas absoliučiu favoritu.

Ch. Manning, kuri 2010 metais per areštą dar buvo Bradley Manningas (Bradlis Maningas), 2013 metais buvo nuteista už šnipinėjimą ir kitus nusikaltimus dėl šimtų tūkstančių slaptų JAV diplomatinių pranešimų ir kitų dokumentų nutekinimo svetainei „WikiLeaks“. Už tai vieni ją vadina išdavike, kiti – narsuole.

B.Manningas, buvęs armijos žvalgybos analitikas, buvo nuteistas kalėti 35 metus, bet gegužę tuometinis prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) bausmę sutrumpino iki septynerių metų. Bausmė buvo skaičiuojama nuo Ch. Manning arešto 2010 metais ir galiausiai ji buvo paleista.

Būdamas kalėjime B.Manningas pakeitė lytį ir tapo Ch. Manning.

Apie Ch. Manning ketinimus dalyvauti rinkimuose pirmoji pranešė konservatyvi žiniasklaidos organizacija „Red Maryland“.

Ch. Manning nebūtų pirmas translytis kandidatas, bandantis įveikti JAV Kongreso narį.

Translytei Kristin Beck (Kristin Bek), buvusiam karinio jūrų laivyno „ruoniui“, 2016 metais nepavyko Merilando Demokratų partijos pirminiuose rinkimuose nugalėti Atstovų Rūmų nario Steny Hoyerio (Stenio Hojerio).

K. Beck, kuri tuomet gavo 12 proc. balsų, sakė, jog nepritaria tam, ką padarė Ch. Manning, ir mano, kad dabar ji tik rodo „viešųjų ryšių triuką“.

Ch. Manning yra sakiusi, kad norėjo atskleisti JAV kariškių nesiskaitymą su karo poveikiu civiliams ir kad jos paskelbta informacija neturėjo pakenkti Jungtinėms Valstijoms.

B. Obamos sprendimą sutrumpinti Ch. Manning bausmę griežtai kritikavo kai kurie Kongreso nariai ir kitos figūros.

Gegužės mėnesį išėjusi iš Fort Levenverto kalėjimo Kanzase Ch. Manning, kuri yra iš Oklahomos, planavo persikraustyti į Merilandą, kur gyvena jos teta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JEEEEP - sunki ta šnipų dalia, tenka net 'pasididžiavimo' atsisakyt.

va va tik JAV senate

va  va  tik  JAV  senate portretas
ir prezidenturoj yra ta vieta kur turetu susirinkt visi translyciai,,gejai ir lezbietes tik jie gali vadovaut amerikai

Ko gero -

Ko gero - portretas
vis tik svietas rieda i praraja,i nebuti-neduok Dieve !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių