„Toshiba“ perspėjo apie rekordinius nuostolius, baiminasi dėl išlikimo

  • Teksto dydis:

Japonijos kompanija "Toshiba" perspėjo, kad kovo 31 d. pasibaigusiais finansiniais metais jos nuostoliai sieks 1,01 trln. jenų (9,2 mlrd. JAV dolerių) ir nuogąstauja dėl bendrovės išlikimo.

Kaip teigiama įmonės finansų ataskaitoje, kurios paskelbimas buvo atidėtas du kartus, jos grynasis nuostolis balandžio-gruodžio mėnesiais siekė 532,5 mlrd. jenų (4,8 mlrd. JAV dolerių).

"Tam tikri įvykiai ir aplinkybės gali sukelti rimtų klausimų dėl tolesnės įmonės veiklos", - nurodoma kompanijos ataskaitoje.

Verta paminėti, kad audito kompanija "PwC" atsisakė patvirtinti devynių mėnesių veiklos ataskaitą, ir rodikliai greičiausiai bus peržiūrėti, kai kompanija paskelbs visų finansinių metų rodiklius.

Rekordinių nuostolių "Toshiba" patiria dėl atomines jėgaines statančios antrinės įmonės Amerikoje "Toshiba Westinghouse Electric Co" bankroto, kuris buvo inicijuotas kovo 29 d. Siekdama išsigelbėti "Toshiba" ketina parduoti savo peningiausią lustų gamybos verslą, į kurį pretenduoja Taivano "Hon Hai (taip pat žinoma "Foxconn" pavadinimu), Pietų Korėjos "SK Hynix" ir Singapūro "Broadcom Ltd".

Gerai informuoti šaltiniai skelbia, kad šis verslas vertinamas 2 trln. jenų (18 mlrd. JAV dolerių), nors "Foxconn" už jį gali pasiūlyti ir 3 trln. jenų.


Šiame straipsnyje: toshiba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių