Tony Blairo žmona padavė į teismą R.Murdocho leidyklą

Cherie Blair, buvusio Britanijos premjero Tony Blairo žmona, padavė teismo ieškinį leidyklai „News International“, kuri yra žiniasklaidos priemonių magnato Ruperto Murdocho korporacijos dalis, praneša ketvirtadienį Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC.

Kaip pareiškė ieškovės advokatas Grahamas Atkinsas, ieškinys buvo paduotas dar antradienį ir susijęs su byla dėl to, kad kaip įtariama, leidyklos žurnalistai klausėsi įžymių žmonių, tarp jų jo ginamosios, pokalbių telefonu.

Skandalas dėl R.Murdocho žiniasklaidos priemonių korporacijos vėl įsiplieskė su nauja jėga pernai vasarą. „News International“ bulvarinių leidinių darbuotojai buvo kaltinami tuo, jog neteisėtai klausėsi pokalbių telefonais, taip pat papirkinėjo pareigūnus Skotland Jarde, kad šie padėtų jiems tai daryti.

Dėl to buvo uždarytas vienas populiariausių bulvarinių leidinių „News of the World“, taip pat areštuoti keli žurnalista ir policininkai.

BBC nepatikslina, kokius reikalavimus buvusio premjero žmona, kuri yra žinoma advokatė ir visuomenės veikėja, pateikė R.Murdocho leidyklai.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad žiniasklaidos magnatas padėjo T.Blairui per jo rinkimų kampaniją, po kurios T.Blairo partija laimėjimo rinkimus, pažymi BBC.


Šiame straipsnyje: Rupertas MurdochasCherie Blair

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių