Tokijuje atidarytas aukščiausias pasaulyje bokštas

Japonijos sostinėje antradienį buvo atidarytas aukščiausias pasaulyje bokštas - „Tokyo Skytree“.

Nors diena buvo lietinga, Tokijo gyventojai ir turistai būriavosi prie 634 metrų aukščio bokšto, kuris tapo naujausia miesto įžymybe, ir šalia jo tą pačią dieną atsidariusio prekybos bei pramogų centro.

Tačiau tikėjęsi pamatyti įspūdingų vaizdų nuo apžvalgos aikštelės 350 metrų aukštyje liko nuvilti darganos.

„Seniai laukiau, kad galėčiau čia atvykti“, - sakė Ayumi Nakazawa, laimėjęs bilietus į bokšto, kuris yra antrasis pasaulyje aukščiausias statinys, atidarymą.

"Negalėjau pamatyti vaizdų (dėl lietaus, tačiau buvo jaudinama), - A.Nakazawa sakė žurnalistams, sakė tapęs pirmuoju oficialiu apžvalgos aikštelės lankytoju.

Sunkius laikus išgyvenantis Japonijos turizmo sektorius tikisi, kad šis bokštas padės pritraukti svečių iš užsienio, kurių sumažėjo, kai pernai šalį ištiko smarkaus žemės drebėjimo ir cunamio sukelta katastrofa.

Dėl šių stichinių nelaimių, sukėlusių didžiausią per kelis pastaruosius dešimtmečius branduolinę krizę, Japoniją aplankė 27,8 proc. mažiau turistų negu 2010 metais, kai į šalį buvo atvykę 6,22 mln. svečių, nurodė Nacionalinė turizmo organizacija.

„Tokyo Skytree“ valdanti bendrovė nurodė, jog bokšte įrengtos moderniausios apsaugos nuo žemės drebėjimų, dažnai supurtančių Japoniją, sistemos..

Šis bokštas pagal aukštį nusileidžia tik 828 metrų dangoraižiui „Burj Khalifa“, pastatytam Dubajuje.

„Tokyo Skytree“ yra aukštesnis negu 600 metrų Kantono bokštas, esantis Kinijos pietiniame Guangdžou mieste, taip pat negu 553 metrų aukščio televizijos bokštas „CN Tower“ Kanados mieste Toronte.

Palyginti su naujuoju bokštu, nublanksta kai kurios kitos prabangaus Tokijo vakarinio rajono įžymybės, įskaitant 333 metrų aukščio Tokijo bokštą, kuris buvo pastatytas 1958 metais ir tapo šalies ekonomikos suklestėjimo po Antrojo pasaulinio karo simboliu.


Šiame straipsnyje: Tokyo SkytreebokštasTokijas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių