„Time“ viršelyje – H. Clinton siluetas su ragais

  • Teksto dydis:

Galbūt tai kurioziškas neapsižiūrėjimas, o gal grėsminga redakcinė nuoroda, tačiau ketvirtadienį pasirodžiusio žurnalo „Time“ naujausio numerio viršelyje Hillary Clinton (Hilari Clinton), tikėtina kandidatė 2016-ųjų prezidento rinkimuose, matoma su nelabojo ragais.

Tai ne pirmas kartas, kai toks „šėtoniškas“ vaizdas papuošia šio populiaraus savaitinio žurnalo viršelį.

Dėl leidinio pavadinime esančios didžiosios raidės M dešimtys garsių asmenybių, tarp jų popiežius Pranciškus, evangelikų pastorius Billy Grahamas (Bilis Grejemas) ir IT milžinės „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas (Bilas Geitsas), pakliuvę ant „Time“ viršelio, taip pat atrodė tarsi būtų turėję velnio ragus.

„Time“ reporteris socialiniame tinkle „Twitter“ pateikė nuorodas į 33 panašius šio žurnalo viršelius, pasirodžiusius per kelis pastaruosius metus. Viename jų vaizduojamas ir H.Clinton vyras, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Tačiau turint galvoje keblią padėtį, į kurią pakliuvo H.Clinton paaiškėjus, kad eidama JAV valstybės sekretorės pareigas ji naudojosi tik privačia elektroninio pašto dėžute, o jos šeimos fondas „ Clinton Foundation“ priimdavo aukas iš užsienio valstybių vyriausybių, pastarasis „Time“ viršelis pakurstė audringus debatus internete.

„Ji - Šėtonas 2016: fotošopo klaida? Ar subtilus redakcinis pareiškimas?“ - socialiniame tinkle „Twitter“ klausia konservatyvios pakraipos žurnalas „National Review“.

„Time“ viršelyje matomas H.Clinton siluetas su antrašte „Clintonų veikimo būdas“ (The Clinton Way) ir prierašu: „Jie nustato savo taisykles. Ar tai suveiks ir šįkart?“

„Šiuo atveju, kaip paaiškino buvusi valstybės sekretorė, šios taisyklės suteikia palaiminimą jos sprendimui ištrinti apie 30 tūkst. elektroninių laiškų iš šeimos serverio žinant, kad tie elektroniniai laiškai labai domins Kongreso tyrėjus“, - rašoma „Time“ straipsnyje.

Jame ši įtakingiausia Amerikos politikų pora vaizduojama kaip ambicinga, apimta politinės šlovės troškimo, tačiau stabdoma finansinių problemų ir „seksualiai beatodairiškų“ Billo Clintono išsišokimų.

Pastarieji skandalai, metantys rimtą šešėlį H.Clinton, kuri laikoma didžiausia demokratų viltimi būsimuose prezidento rinkimuose, paskatino analitikus ir politikos apžvalgininkus garsiai svarstyti, galbūt ji ir jos komanda veikia pagal savo taisykles, nepaisydami visiems vyriausybės tarnautojams nustatytų veiklos principų.

H.Clinton, mėgindama spręsti kilusią kontroversiją, antradienį surengė spaudos konferenciją, kurioje tvirtino, kad visą savo kadenciją diplomatijos vadovės poste asmenine elektroninio pašto dėžute ji naudojosi „dėl patogumo“.

Tačiau kilęs triukšmas H.Clinton neabejotinai aptemdė pasirengimą prezidento rinkimų kampanijai, apie kurios pradžią, kaip pranešama, ji ketina oficialiai paskelbti jau balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių