Th. May: D. Trumpo sprendimas dėl imigrantų – skaldantis ir neteisingas

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) trečiadienį britų įstatymų leidėjams pareiškė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įvestas laikinas imigracijos apribojimas yra „skaldantis ir neteisingas“, nors prieš penkias dienas vyriausybės vadovė atsisakė tai kritikuoti.

„Kalbant apie politiką, kurios ėmėsi prezidentas Trumpas, ši vyriausybė nori aiškiai pareikšti, kad tokia politika yra neteisinga“, – įstatymų leidėjams sakė T.May, paspausta parlamento opozicijos lyderio Jeremy Corbyno (Džeremio Korbino).

„Mes manome, kad ji yra skaldanti ir neteisinga“, – kalbėjo premjerė, pirmą kartą kreipdamasi į parlamento narius po D.Trumpo įsako dėl imigracijos apribojimo įsigaliojimo.

Penktadienį JAV prezidentas pasirašė įsaką, kuriuo visa šalies pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, o septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams į šalį nebus leidžiama atvykti 90 dienų.

Britų premjerė pabrėžė, kad ji nebuvo iš anksto informuota apie D.Trumpo planus.

„Jeigu jis (Corbynas) manęs klausia, ar iš anksto buvau informuota apie pabėgėlių priėmimo draudimą, atsakau – ne. Jeigu jis klausia, ar man buvo žinoma, kad įsakas gali turėti įtakos britų piliečiams, atsakau – ne, – sakė T.May. – Jeigu jis klausia, ar iš anksto žinojau apie imigracijos apribojimus, atsakau – taip, mes visi žinojome, nes prezidentas Trumpas apie tai kalbėjo savo rinkimų kampanijoje“.

Penktadienį, T.May vizito Baltuosiuose rūmuose dieną, D.Trumpo pasirašytas įsakas sukėlė masinius protestus visame pasaulyje, jį pasmerkė Jungtinės Tautos ir tokios šalys kaip Vokietija ir Prancūzija.

Tačiau kitą dieną T.May nepasmerkė tokio JAV vadovo žingsnio, nors buvo triskart paprašyta tai padaryti. Premjerė atsakė, kad JAV turi pati rūpintis savo pabėgėlių politika.

Vėliau premjerė paskelbė pareiškimą, kad „nesutinka“ su tokia politika.

Protestuodami tūkstančiai britų išėjo į gatves ir daugiau nei 1,8 mln. jų pasirašė peticiją, reikalaujančią atšaukti jos kvietimą D.Trumpui atvykti valstybinio vizito į Britaniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Topolis

Topolis portretas
Emigrantai dauguma nelegalai. Nelegalai neturi jokiu tesiu salyje. Ir reikalauti, taip pat negali. Juo labiau kelti riauses. Jie gali idtstymo keliu prasyti prieglobscio, istatymo keliu tvsrkyti dokumentus. Tik tiek. Visi ju reikalavimai ir toliau lieka nelegalus. Jei nori rekti ir reikalauti svetimoje salyje, gali greitai atsidurti uz grotu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių