D. Trumpas migrantus pavadino Trojos arkliu, o jo sūnus – nuodingais saldainiais

  • Teksto dydis:

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) griežta pozicija dėl imigracijos po dviejų sprogdinimų Niujorke antradienį vėl pakurstė karštus prezidento rinkimų kampanijos debatus, o jo sūnus sulaukė griežtos kritikos, palyginęs sirų pabėgėlius su nuodingais saldainiukais.

Bekompromisė Respublikonų partijos kandidato pozicija dėl dokumentų neturinčių migrantų, kuriuos jis vadina pavojingu Trojos arkliu, patenkančiu į šalį su tikslu daryti žalą, neabejotinai prisidėjo prie jo svaigaus politinio iškilimo. 

Dauguma respublikonų palankiai žiūri į griežtą D. Trumpo retoriką, o viešosios nuomonės apklausos rodo, kad dauguma partijos narių pritaria pernai gruodį jo išsakytam raginimui uždrausti musulmonams įvažiuoti į Jungtines Valstijas.  

Vėliau D. Trumpas stengėsi susilaikyti nuo žodinių išpuolių prieš musulmonus, tačiau aktyviai pasisakė už tai, kad policija vykdytų įtariamųjų profiliavimą, ir žadėjo, kad tapęs prezidentu uždraustų įvažiuoti į Jungtines Valstijas imigrantams ir keliautojams iš tam tikrų pavojingomis laikomų šalių, pavyzdžiui, Sirijos. 

Kandidatas nekart įspėjo apie sirų pabėgėlių keliamą pavojų, kaip pavyzdį pateikdamas „Islamo valstybės“ kovotojus, kurie atvyko į Europą apsimetę eiliniais pabėgėliais. Jis taip pat tvirtino, kad JAV imigracijos pareigūnai nepakankamai kruopščiai tikrina atvykėlius. 

„Norime būti tikri, kad įsileidžiame į savo šalį tik tuos žmones, kurie ją myli“, – sakė jis antradienį, kalbėdamas Hai Ponto universitete Šiaurės Karolinoje. 

„Visiškai akivaizdu, kad mūsų dabartinė imigracijos sistema nė nemėgina išsiaiškinti į mūsų šalį atvykstančių žmonių pažiūrų. Visiškai nežinome, kas jie tokie ir ką galvoja“, – sakė D. Trumpas.

D. Trumpas pasmerkė „atvirų sienų“ politiką, kurią, pasak jo, eidama valstybės sekretorės pareigas aktyviai palaikė jo varžovė prezidento rinkimuose, demokratų kandidatė Hillary Clinton (Hilari Klinton). Respublikonas taip pat kaltino ją dėl „Islamo valstybės“ iškilimo.

„Visos šios negandos, susijusios su ISIS, nutiko per Hillary Clinton kadenciją, dėl jos, jos klaidingo suvokimo ir klaidingų sprendimų“, – sakė D. Trumpas pavartodamas alternatyvų „Islamo valstybės“ akronimą.

„Visi jos išpuoliai prieš mane skirti nukreipti dėmesį nuo jos indėlio užleidžiant ant mūsų šį siaubingą blogį“, – aiškino jis.  

Imigracija nėra viena aktualiausių problemų rinkėjams – televizijos „CBS News“ ir dienraščio „The New York Times“ apklausa parodė, kad šis klausimas rinkėjams pagal svarbą yra ketvirtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
kaip kam bebūtų pikta, bet tas ponas teisybę sako...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Faktiškai man nesvarbu ,kas bus JAVprezidentas,tačiau nei vienas,nei kitas kandidatas man nepatinka.Ir vienas ir kitas nukvake,”ponia” yra marionietė,ji kažkokiai JAV grupuotei reikalinga,Kitas manau, turi problemų su sveikata,auškiau ,su psichiką.Manau jis serga šizofreniją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių