„Teslos“ gamyba pernai padidėjo beveik dviem trečdaliais

  • Teksto dydis:

Elektromobilių gamintoja "Tesla" paskelbė, kad jos automobilių gamyba 2016 metais, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 64 procentais.

Paskutinį 2016 metų ketvirtį įmonė pagamino 24,882 tūkst. transporto priemonių, o per visus metus - 83,922 tūkst. transporto priemonių.

Dėl problemų, susijusių su perėjimu prie naujos autopiloto aparatinės įrangos, "spaudimas gamybai artėjant ketvirčio pabaigai buvo didesnis negu mes iš pradžių planavome", dėl to beveik 2,8 tūkst. transporto priemonių nebuvo laiku pristatytos užsakovams, pranešė įmonė.

Tačiau gamybos tikslas buvo pasiektas, pabrėžė ji ir pridūrė, kad užsakovams šiuo metu gabenama 6,45 tūkst. transporto priemonių, kurios bus įtrauktos į šių metų pirmojo ketvirčio pristatymo duomenis.

"Tesla" taip pat pažymėjo, kad jos elektromobilių paklausa metų pabaigoje buvo ypač didelė. "Model S" ir "Model X" užsakymų skaičius buvo net 52 proc. didesnis negu 2015 metų ketvirtąjį ketvirtį.

Prabangiais nuo 70 tūkst. JAV dolerių kainuojančiais automobiliais garsėjanti "Tesla" siekia didinti elektromobilių rinką ir kuria maždaug perpus pigesnį modelį. Įmonė teigia gavusi jau 400 tūkst. pigesnio modelio užsakymų.


Šiame straipsnyje: Teslaelektromobiliaiautorinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių