Teismo salėje į A.B.Breiviką vyras sviedė batą

Vienas vyras penktadienį sviedė batą į Norvegijoje teisiamą žudiką Andersą Behringą Breiviką, o šis incidentas buvo pirmas atvejis, kai ultradešiniųjų pažiūrų ekstremisto bylos nagrinėjimą sutrikdė protesto protrūkis.

„Keliauk pragaran - tu nužudei mano brolį!“ - sušuko vienas neatpažintas vyras, sėdėjęs teismo salės antrojoje eilėje, po to, kai sviedė batą į A.B.Breiviką, sėdėjusį už kelių metrų, nurodoma Norvegijos dienraščio VG tinklalapyje.

Batas pataikė į A.B.Breiviko advokatę Vibeke Hein Baerą, kuri per posėdį, kuriame buvo pristatoma kaltinamojo aukų autopsijos ataskaita, sėdėjo arčiausiai stebėtojų.

Norvegijos žiniasklaida nurodė, kad protestuotojas buvo vienos iš A.B.Breiviko aukų brolis, tačiau jo vardas nebuvo paminėtas. VG pranešė, kad posėdį stebintys žmonės palydėjo puolimais batą sviedusį vyrą, kurį policija išvedė iš salės.

Šis incidentas įvyko jau savaitę teismui klausantis žmonių, likusių gyvų per A.B.Breiviko siautėjimą Utiojos saloje pernai liepą, kraują stingdančių parodymų.

Šioje saloje, kurioje veikė tradicinė valdančiosios Darbo partijos jaunimo stovykla, ekstremistas nušovė 69 žmones, daugiausiai paauglius.

A.B.Breivikas ramiai klausėsi pasakojimų apie jo surengtas žudynes, beveik nerodydamas jausmų, tačiau užginčijo pareiškimus, kad jis žudydamas „šūkavo iš džiaugsmo“ ir juokėsi.

Prieš surengdamas žudynes Utiojoje liepos 22 dieną, A.B.Breivikas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį netoli vyriausybės būstinės Osle, o per šią ataką žuvo dar aštuoni žmonės.

A.B.Breivikas prisipažino žudęs, tačiau neigia savo baudžiamąją atsakomybę, argumentuodamas, kad gynė Norvegijos etninį tyrumą nuo imigrantų musulmonų ir multikultūralizmo, palaikomo Darbo partijos.


Šiame straipsnyje: Andersas Behringas Breivikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Peleda

Peleda portretas
Palydejo puolimais?:))) Siaip jau kam svaidytis gerais daiktais? Be to, kaip matot pataiko kitiems zmonems, dar gali suzeit. Geriau jau karvasudi mesti.

rezultatas

rezultatas portretas
aiškus.........už numestą batą atsisės ilgiau nei tas Norvegijos kanibalas............demokratija

as

as portretas
JI REIKTU PAKARTI ,O NE I LIUKSO KAMERA PASODINTI ,TIK NORVEGAI TAIP GALI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių