Teisme – JT karys


Europą krečia naujas skandalas. Dalyvavęs taikos palaikymo misijoje Afrikoje Prancūzijos karys tenkino savo seksualines aistras prievartaudamas jaunas mergaites.

Antradienį Paryžiuje prasidėjusiame teisme prancūzui Didier Bourguet pateikti kaltinimai išprievartavus 20 mergaičių. Atsakovas pripažino turėjęs seksualinių santykių su nepilnametėmis, tačiau sakė, kad jos pačios sutiko. "Aš jų neprievartavau", – tvirtino jis.

44-erių metų mechanikas D.Bourguet su Jungtinių Tautų (JT) pajėgomis į Centrinės Afrikos Respubliką išvyko 1998 m. Nuo 2001 m. jis buvo perkeltas į Kongo Demokratinę Respubliką, kur tarnavo iki 2004 m.

Įtariamojo kaltės įrodymai buvo akivaizdūs. D.Bourguet kompiuteryje tyrėjai rado pornografinių nuotraukų, kur jis pozuoja su jaunomis mergaitėmis. Tačiau kaltinamojo advokatas tvirtina, kad D.Bourguet negalėjo žinoti, jog užsiima seksu su nepilnametėmis. Dabar prancūzui gresia 20 metų kalėjimo.

Nors JT kareiviams ir anksčiau buvo pateikiami įtarimai dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, ši byla pirma, pasiekusi teismą. Teigiama, kad šiuo metu prokurorai tir



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių