Teismai bus įrengti prekybos centruose?

Didžiosios Britanijos magistratų asociacijos teigimu, greitai magistrų teismai gali būti įrengti prekybos centruose, kad žmonės per stiklą galėtų matyti, kaip vykdomas teisingumas, skelbia laikraštis „The Daily Telegraph“.

Atitinkamas pasiūlymas bus pateiktas svarstyti vyriausybei. Tikimasi, kad tai leis sutrumpinti laiką, kurį aukos, liudininkai ir kiti asmenys, susiję su bylomis, užtrunka vykdami į teismo posėdžius. Bylos bus nagrinėjamos žmonėms artimoje aplinkoje, ten, kur jie gyvena ar dirba. Taip pat tikimasi, kad tokia tvarka leis išnagrinėti daugiau bylų.

Magistratų asociacijos nuomone, teisingumui įvykdyti ne visuomet reikia moderniausių pastatų. Vietoj jų gali būti naudojamos nenaudojamas prekybinis plotas, kad žmonės galėtų stebėti teismų darbą.

Minėtos asociacijos vicepirmininkas Džonas Hausonas (John Howson) mano, kad bylos, kurias nagrinėja magistratų teismai, „turi būti išnagrinėtos kaip galima greičiau, pigiau ir lokaliau“.

„Teismai prekybos centruose leistų greitai išnagrinėti bylą ir nubausti prasižengėlį“, - sakė Dž. Hausonas. Jo nuomone, jei, pavyzdžiui, parduotuvėje sulaikomas vagiliautojas, jo sulaikymas, paleidimas už užstatą teisme ir vėlesnis bylos nagrinėjimas būtų laiko ir pinigų švaistymas. O naujame teisme viskas būtų išspręsta labai greitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių