Teisių grupė: du gėjai Čečėnijoje apkaltinti su terorizmu susijusiais nusikaltimais

Teisių gynimo grupė „Rossijskaja LGBT-set“ trečiadienį pranešė, kad du gėjai, kurie anksčiau šį mėnesį buvo jėga išsiųsti atgal į gimtąją Čečėniją, be įrodymų buvo apkaltinti su terorizmu susijusiais nusikaltimais, ir jiems gresia iki 15 metų kalėjimo.

Čečėnija dėl įtariamo homoseksualių asmenų persekiojimo kritikuojama nuo 2017 metų, kai pasirodė pareiškimų apie teisėsaugininkų vykdytus kankinimus.

2019 metais „Rossijskaja LGBT-set“ pranešė apie antrą gėjų persekiojimo bangą šioje neramioje respublikoje, įskaitant du nužudymus.

Čečėnų pareigūnai tokius pranešimus paprastai atmeta kaip „išgalvotus“, o autoritarinis lyderis Ramzanas Kadyrovas teigia, kad visi iki vieno regiono gyventojai yra heteroseksualūs.

„Rossijskaja LGBT-set“ trečiadienį pranešė, kad 20-metis Salechas Magamadovas ir 17-metis Ismailas Isajevas, pernai pabėgę iš Čečėnijos, tačiau sulaikyti ir sugrąžinti į šį regioną anksčiau šį mėnesį, apkaltinti teikę pagalbą neteisėtai ginkluotai grupei.

Pasak teisių grupės, jei vaikinai bus nuteisti, jiems gresia iki 15 metų kalėjimo.

„Tačiau tyrėjai nepateikė jokių objektyvių įrodymų apie Ismailo Isajevo ir Salecho Magamadovo kaltę“, – sakoma teisių gynėjų grupės pranešime.

Šie jauni vyrai, laikomi regiono sostinėje Grozne, savo advokatui sakė, kad buvo priversti pasirašyti pareiškimus ir liudijimus, kuriais pripažįsta kaltę, pranešė „Rossijskaja LGBT-set“.

Ši nevyriausybinė organizacija pernai birželį padėjo čečėnams, kuriuos, kaip teigiama, kankino čečėnų specialioji policija, pabėgti iš musulmoniškos Čečėnijos į Žemutinį Naugardą, esantį į šiaurės rytus nuo Maskvos.

„Rossijskaja LGBT-set“ sako, kad S. Magamadovą ir I. Isajevą 2020 metais areštavo ir kankino čečėnų specialioji policija, oficialiai – dėl opozicinio „Telegram“ kanalo, bet iš tikrųjų – dėl jų lytinės orientacijos.

Po arešto, bet prieš jiems išvykstant iš Čečėnijos, vaikinai buvo priversti įrašyti vaizdo atsiprašymą, kuriame turėjo pasakyti, kad „jie nėra vyrai“, pranešė „Rossijskaja LGBT-set“.

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) anksčiau šį mėnesį nurodė Rusijai imtis veiksmų dėl S. Magamadovo ir I. Isajevo, pareiškęs, kad vaikinus turėtų apžiūrėti nepriklausomi gydytojai, o jų advokatui ir šeimai turėtų būti suteikta galimybė su jais susitikti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Oho, pasauli jau ir Gejai Valdo?

Laisvė

Laisvė  portretas
Pederastams, ir vieta seime ir Nobelio premija ir kas ten dar, ai poh..j visas įmanomas apdovanojimus duokite jems!!!!

cecenai pederastus siuncia y kurorta

cecenai pederastus  siuncia y kurorta portretas
kalejime gales visas savo pederastines svajones ygyvendint....reiketu prasyt cecenu ,gal ir musu privisusius pydarus su lezbem y kompanija priimtu...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių