Buvusiai Argentinos prezidentei teks stoti prieš teismą

  • Teksto dydis:

Argentinos buvusiai prezidentei Cristinai Kirchner (Kristinai Kiršner) teks stoti prieš teismą dėl kaltinimų netinkamu lėšų tvarkymu, ketvirtadienį nusprendė teisėjas.

Tai pirma iš kelių bylų, iškeltų karingai 64 metų kairiųjų pažiūrų eksprezidentei.

C.Kirchner, dirbusi prezidentės poste 2007–2015 metais, yra kaltinama padariusi nuostolių valstybei, inicijuodama Centrinio banko spekuliacinį JAV dolerių pardavimą 2015-ųjų pabaigoje, dėl kurio Argentina prarado šimtus milijonų dolerių.

Jos gynėjai sako, kad buvusi prezidentė negali būti tiesiama už tai, kas, kaip paaiškėjo, buvo neprižiūrima šalies ekonomikos politika.

Tačiau teismo salėje perskaitytame kaltinime sakoma, kad C.Kirchner ir kitų kaltinamųjų veiksmai prilygo „valstybės lėšų nesąžiningam tvarkymui“.

Federalinis teisėjas Claudio Bonadio (Klaudijus Bonadijas) nurodė teismui nustatyti C.Kirchener bylos nagrinėjimo dieną, apie šį jo sprendimą pranešė Aukščiausiojo Teismo Teisinės informacijos centras.

Jis taip pat leido toliau nagrinėti C.Kirchner buvusio ekonomikos ministro Axelio Kicillof (Akselio Kisiljofo) ir tuometinio Centrinio banko vadovo Alejandro Vanoli (Alechandro Vanolio) bylas.

C.Kirchner laukia ir kitas tyrimas įtariamos korupcijos byloje. Šiuos tyrimus ji vadina politiškai motyvuotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių