Talibai tęsia teroro kampaniją

Talibanas prisiėmė atsakomybę už antradienį įvykdytą mirtininko ataką Afganistano sostinėje Kabule, per kurią prie NATO vadovaujamų pajėgų kolonos buvo susprogdintas užminuotas automobilis ir žuvo daugiau nei 20 civilių gyventojų.

"Mes prisiimame atsakomybę. Tą bombą automobilyje susprogdino vienas iš mūsų mudžahedų", - pranešė Talibano atstovas spaudai Zabihullah Mujahedas.

Sprogdintojas detonavo automobilyje paslėptą bombą viename Kabulo vakariniame rajone per rytinę eismo spūstį netoli armijos verbavimo centro ir ligoninės. Spėjama, kad atakos taikinys buvo NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF).

Šis sprogdinimas yra pirma didelė ataka Kabule nuo vasario 26 d., kai talibų mirtininkai sprogdintojai smogė keliuose svečių namuose ir nužudė 16 žmonių, tarp jų Vakarų šalių ir Indijos piliečių.

Vis aktyviau veikiantis Talibanas gegužę paskelbė pradedantis pavasarinę kampaniją prieš vyriausybės pareigūnus, užsienio diplomatus ir karius.

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai antradienį planuoja surengti spaudos konferenciją prezidentūroje, kuri bus pirmojo po jo grįžimo iš Jungtinių Valstijų.

Afganistano vadovas Vašingtone susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama ir aptarė su juo abiejų šalių santykius, kurie pastaruoju metu buvo gana įtempti.


Šiame straipsnyje: Afganistansteroras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių