Taivano zoologijos sodas: Kinijos dovanotos pandos gyvos

  • Teksto dydis:

Subjektas nuotraukoje žvelgia iš už grotų, laikraščiai priešais jį įrodo, kokia dabar diena, ir tai – ne žmogaus pagrobimo scena, o Taibėjaus zoologijos sodo bandymas paneigti gandus, kad viena brangi ir politiškai svarbi panda neseniai nugaišo.

Zoologijos sodo šią savaitę paskelbtose nuotraukose matyti 11 metų Tuan Tuanas, žvelgiantis į laikraščius, išdėliotus priešais jo vidinį aptvarą. Zoologijos sodo direktoriaus pareiškime sakoma, kad Tuan Tuanas, jo partnerė Yuan Yuan (Juan Juan) ir jų jauniklis Tuan Zai laikosi puikiai.

„Laukiame visų – aplankykite juos zoologijos sode“, – sakė direktorius Chin Shih-chienas (Čin Šičenas).

Kinijos komunistų partijos laikraščio „Global Times“ interneto svetainėje buvo pranešta, kad panda nugaišo nuo šunų maro ir ši istorija žaibiškai išplito kiniškuose interneto puslapiuose. Laikraštis vėliau pranešimą atšaukė ir atsiprašė, kad nepatikrino faktų. Klaida potencialiai gali būti baisi – dėl opių politinių aspektų, susijusių su šia pandų pora.

Didžiosios pandos gyvena tik Kinijoje ir Pekinas dažnai dovanoja šiuos gyvūnus užsienio valstybėms kaip politinius pareiškimus apie savo santykius su jomis. Kinija laiko Taivaną savo dalimi, kurią reikia perimti savo kontrolėn net jėga, jeigu to prireiktų.

Tuan Tuaną ir Yuan Yuan, kurių vardai drauge reiškia „susijungimą“, Pekinas Taivanui atsiuntė 2008 metų gruodį, po to, kai salos prezidentu buvo išrinktas Kinijai palankus Ma Ying-jeou (Ma Ingdzeou).

Gandai, kad Tuan Tuanas nugaišo, pasklido kelios dienos prieš Ma Ying-jeou pakeitusios Tsai Ing-wen (Cai Ingven), kurios partija oficialiai remia Taivano nepriklausomybę nuo Kinijos, inauguraciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių