T. Blairas grįš į politiką kovoti su „Brexit“

  • Teksto dydis:

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas pirmadienį pareiškė grįšiantis į politiką ir kovosiantis su „Brexit“.

Tonis Blairas, vadovavęs Leiboristų partijai 1994-2007 metais birželio 8-ąją vyksiančiuose parlamento rinkimuose nekandidatuos.

Tačiau jis sakė norintis kurti politinį judėjimą ir prisidėti prie pastangų formuoti politikos debatus, Britanijai ruošiantis pradėti derybas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

63-ejų metų T. Blairas, nuo 1997-ųjų dešimtmetį dirbęs premjero poste ir labiausiai žinomas dėl savo vaidmens Irako kare, sakė žinantis, kad dėl savo naujausio apsisprendimo sulauks įnirtingos kritikos.

Tačiau šis uolus ES šalininkas, po pasitraukimo iš valdžios daugiausiai dirbęs sprendžiant Artimųjų ir Afrikos problemas, sakė vis tiek norintis „susitepti rankas“ ir sugrįžti į politikos sceną. Pasak T. Blairo, rinkėjams reikia suteikti galimybę persigalvoti, kai taps aišku, kokios bus galutinės pasitraukimo iš ES sąlygos.

„Šis „Brexit“ reikalas suteikė man tiesioginės motyvacijos labiau įsitraukti į politiką, – laikraščiui „Daily Mirror“ sakė T. Blairas. – Reikia susitepti rankas, ir aš tai padarysiu.“

„Žinau, kad vos iškišiu galvą pro duris, ant manęs bus išlietas kibiras pamazgų, bet esu tikrai aistringai nusiteikęs dėl šio dalyko“, – aiškino jis.

Žinau, kad vos iškišiu galvą pro duris, ant manęs bus išlietas kibiras pamazgų, bet esu tikrai aistringai nusiteikęs dėl šio dalyko.

„Nenoriu atsidurti padėtyje, kai išgyvename šį istorijos momentą, o aš nieko nebūčiau pasakęs – tai reikštų, kad man ši šalis nerūpi. Bet man rūpi, – pridūrė ekspremjeras. – Nesu tikras, ar galiu kažką paversti politiniu judėjimu, bet manau, esama tam tikrų idėjų, kurias žmonės palaikytų.“

T. Blairas sakė, kad jo pastangos nebūtų kvietimas nepaisyti referendumo, per kurį buvo nubalsuota už išstojimą iš Europos Sąjungos.

Vis dėlto jis pažymėjo, kad pasitraukti iš Europos bendrosios rinkos ir siekti laisvosios prekybos sutarties su Bendrija, kaip planuoja konservatorė Theresa May (Tereza Mei), reikštų savanoriškai „pasišalinti“ iš Europos aukščiausios lygos.

Likus kelioms savaitėms iki Th. May inicijuotų pirmalaikių rinkimų apklausos rodo, kad Konservatorių partija išlieka daug populiaresnė už leiboristus.

T. Blairas, vadovaudamas Leiboristų partijai laimėjęs trejus iš eilės visuotinius rinkimus, atstovauja šios partijos frakcijai, esančiai arčiausiai politinio centro. Leiboristų dabartinis lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) yra partijos kairiojo sparno, nepatenkinto T. Blairo ir jo šalininkų vykdyta politika, atstovas.

„Jeigu nepateiksite atsakymų ateičiai – nelaimėsite“, – perspėjo T. Blairas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tikrai protingas zingsnis ir lieka tik surengti referenduma kol nevelu nes tie lordai blokuos ir konservuos visa tai pasitelke dargi scotlandjarda nes patys zmones buvo apgauti ir ko gero ne be czv isikisimo ar mosad....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių