Šveicarijos prokurorai tiria 53 įtartinus FIFA pinigų pervedimus

  • Teksto dydis:

Šveicarijos prokurorai, tiriantys konkursus dėl teisės rengti 2018 ir 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatus, aiškinasi 53 „įtartinus“ pinigų pervedimus, susijusius su Tarptautinė futbolo federacija (FIFA).

Generalinis prokuroras Michaelis Lauberas sakė, kad apie juos pranešė bankai pagal Šveicarijos pinigų plovimo prevencijos sistemą ir kad pats tyrimas bus labai sudėtingas.
„Norime pažymėti, kad Šveicarijos bankai atliko savo pareigą ir pateikė pranešimus apie įtartiną veiklą“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Be 104 bankinių transakcijų, apie kurias jau žinojo pareigūnai, bankai per Šveicarijos pinigų plovimo prevencijos tinklą pranešė apie dar 53 įtartinus pinigus pervedimus “, – pridūrė jis.

Šveicarijos pradėtas konkursų, kuriuos dėl teisės rengti Pasaulio futbolo čempionatus 2018 ir 2022 metais laimėjo Rusija ir Kataras, tyrimas yra vienas iš dviejų FIFA sukrėtusių stambaus masto korupcijos tyrimų.

JAV prokurorai iškėlė kaltinimus 14 futbolo pareigūnų ir sporto reklamos bendrovių vadovų, kurie per daugelį metų paėmė daugiau negu 150 mln. dolerių kyšių. Septyni iš jų, tarp jų du buvę FIFA viceprezidentai, buvo areštuoti Ciuriche, bet Jungtinės Valstijos prašo juos išduoti.

Praėjus keturioms dienoms po perrinkimo FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) pranešė apie savo atsistatydinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių