Žiniasklaida: šveicarai pritarė naujoms pilietybės suteikimo taisyklėms

  • Teksto dydis:

Šveicarai sekmadienį pritarė siūlymui palengvinti trečiosios kartos imigrantams galimybes tapti šalies piliečiais, nepaisant referendumo kampanijos metu girdėtų pasisakymų prieš musulmonus bei išankstinio religinio nusistatymo ženklų.

Valstybinė televizija RTS ir nacionalinė naujienų agentūra ATS skelbia, kad kampanija „už“ atitiko abu būtinus kriterijus norint pasiekti pergalę ir surinko daugumą balsų bei gavo 26 Šveicarijos kantonų pritarimą.

Šveicarijos vyriausybė, kaip ir daugelis įstatymų leidėjų bei politinių partijų, pritaria siūlymui leisti imigrantų anūkams išvengti kelių etapų ilgame Šveicarijos pilietybės gavimo procese. Tačiau referendumo rezultatą temdo nacionalistinė Šveicarijos liaudies partija (SVP), per kampaniją daug kalbėjusi apie islamą ir nacionalinę tapatybę.

Migracijos departamento duomenys rodo, kad šiuo metu maždaug 8 mln. gyventojų turinčioje šalyje gyvena mažiau nei 25 tūkst. trečiosios kartos imigrantų, kurie įgytų teisę į pilietybę. Tokie žmonės turi bent vieną senelį ar senelę, kurie gimė Šveicarijoje ar gavo teisę čia gyventi.

Beveik 60 proc. šių žmonių yra italų kilmės, taip pat yra išeivių iš Balkanų šalių ir turkų.


Šiame straipsnyje: ŠveicarijašveicaraiImigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam šveicarams valkatos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių