Švedijos akademijos narys: B. Dylano tyla dėl Nobelio premijos yra arogantiška

  • Teksto dydis:

Švedijos akademijos, kuri 2016 metų Nobelio literatūros premiją skyrė Bobui Dylanui (Bobui Dilanui), vienas narių pareiškė, kad amerikiečių dainininko ir dainų kūrėjo tyla dėl prestižinio apdovanojimo yra „nemandagi ir arogantiška“.

Peras Wastbergas (Peras Vestbergas) sakė, kad buvo tikėtina, jog B.Dylanas į šį apdovanojimą nereaguos, bet toks elgesys vis tiek yra nepagarbus. Švedijos laikraščiui „Dagens Nyheter“, kuris jo komentarą paskelbė šeštadienį, P.Wastbergas sakė: „Galima sakyti, kad tai nemandagu ir arogantiška. Jis yra, kas yra.“

Pasak P.Wastbergo, akademija vis dar tikisi susisiekti su 75 metų menininku, kuriam Nobelio premija buvo paskirta už „naujos poetinės išraiškos didžioje Amerikos dainavimo tradicijoje sukūrimą“.

Akademija nurodo, kad jai nepavyko susisiekti su B.Dylanu nuo pat spalio 13-osios, kai jis buvo paskelbtas premijos laureatu.

Visgi apdovanojimo faktas buvo paminėtas B.Dylano oficialiose paskyrose „Twitter“ ir „Facebook“.

Premija oficialiai turi būti įteikta gruodžio 10 dieną Stokholme, minint jos įkūrėjo švedų pramoninko ir išradėjo Alfredo Nobelio mirties 1896 metais sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sara

sara portretas
Daug pasako nereaguodamas.tylaaaaa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių