Švedija ir Suomija pasirašė gynybos susitarimą su JAV

Dvi neutralios Šiaurės šalys pasirašė dar vieną gynybos susitarimą su svarbiausia NATO nare Jungtinėmis Valstijomis. Švedijos ir Suomijos gynybos ministrus Pentagono vadovas priėmė su retomis iškilmėmis.

Po Rusijos agresijos Ukrainoje abi šalys vis glaudžiau bendradarbiauja su NATO, o Švedija net svarsto apie stojimą į Aljansą. Amerikos pajėgos rudenį dalyvavo didžiausiose Švedijos pratybose ir mokėsi išsilaipinti Suomijoje.

Švedijos ministras pareiškė, kad didesnis Amerikos buvimas regione didina stabilumą. Švedijos strateginė padėtis daro ją nepakeičiamą, jei NATO norėtų ginti Baltijos šalis.

Jungtinės Valstijos jau užpernai su Suomija ir Švedija pasirašė dvišalius susitarimus, bet ši trišalė sutartis skirta geriau koordinuoti bendras pratybas ir palengvinti keitimąsi informacija, pavyzdžiui, apie turimą ginkluotę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Dvi neutralios Šiaurės šalys pasirašė dar vieną gynybos susitarimą su svarbiausia NATO nare Jungtinėmis Valstijomis" - už kitų NATO šalių nugarų?.. Nors - kai ES sukurs savo ginkluotas pajėgas, kas iš tos NaToo liks?

pries antra pasauliny kara -pasirase sutarty su

pries  antra  pasauliny  kara  -pasirase  sutarty  su  portretas
Hitlerine vokietija ....dabar pasirase sutarty su amerikonais , matomai jaucia su siknaskyle ,kad ....................
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių