Susitarta dėl šimtų civilių evakuacijos iš Sirijos Dumos

  • Teksto dydis:

Sirijos režimo sąjungininkė Rusija susitarė su sukilėliais dėl šimtų civilių evakuacijos iš paskutinės likusios opozicijos tvirtovės Dumos Rytų Gutoje, sekmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Buvo pasiektas dalinis susitarimas dėl šimtų civilių, norinčių išvykti į Idlibą, evakuacijos“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas.

Idlibas yra sukilėlių kontroliuojama provincija Sirijos šiaurės vakaruose.

SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad „tęsiasi derybos dėl visiško susitarimo, įskaitant ir (sukilėlių frakciją) „Jaish al Islam“. Iš viso bus evakuota apie 1 300 žmonių.

Civilių komitetas, dalyvavęs šeštadienį vykusiose derybose su Rusija sakė, kad buvo pasiektas susitarimas dėl civilių evakavimo į šiaurės Siriją.

Vis dėlto jis nepateikė daugiau detalių ir nenurodė, kada prasidės evakuacija.

Pranešimas apie susitarimą dėl evakuacijos pasirodė po to, kai Sirijos kariuomenė šeštadienį pažadėjo išstumti sukilėlius iš Dumos, pagrindinio Rytų Gutos miesto.

Kariuomenės pranešime sakoma, kad kariai tęs „kovas Dumos teritorijoje, kad išlaisvintų ją nuo terorizmo (sukilėlių)“.

Kiek anksčiau naujienų agentūra SANA pranešė, kad dar vienas apsiaustas pietinis Rytų Gutos rajonas buvo "išlaisvintas nuo terorizmo". Šeštadienio popietę iš ten išvyko paskutiniai autobusai su sukilėliais ir civiliais.

Rusijos palaikomos Sirijos vyriausybės pajėgos ir režimui lojalūs kovotojai vasario 18 dieną pradėjo brutalų netoli Damasko esančios Rytų Gutos, anksčiau buvusios sukilėlių bastionu, puolimą.

Per šį puolimą žuvo per 1 600 civilių, o dešimtys tūkstančių gyventojų buvo priversti išvykti į režimo kontroliuojamą teritoriją, pranešė SOHR.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių