Susirėmimų metu Sirijos sukilėliai nukovė 16 karių

Sirijos šiaurinėje Alepo provincijoje sekmadienį per susirėmimus su sukilėlių kovotojais žuvo mažiausiai 16 vyriausybinių pajėgų karių, pranešė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

„Susirėmimai vyko beveik vienu metu, auštant“, - iš Beiruto telefonu sakė jos vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Kaip nurodo ši Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, susirėmimai vyko Dara Azos mieste ir prie armijos patikrinimo postų netoli Al Ataribo miesto ir Kafr Halabo kaimo.

Pranešime sakoma, kad kai kurie kareiviai po artilerijos bataliono užpuolimo perbėgo į sukilėlių pusę ir pasiėmė su savimi daug ginklų.

„Tai viena kruviniausių konflikto savaičių“, - sakė R.Abdel Rahmanas.

Kaip nurodo „Syrian Observatory for Human Rights“, pirmadienį Sirijoje žuvo 94 žmonės, antradienį - 62 žmonės, trečiadienį - 88, ketvirtadienį - 168, penktadienį - 116, o šeštadienį - taip pat 116 žmonių.

„Lyg išgyventume karą, - sakė R.Abdel Rahmanas. - Kartais, kai kariauja dvi šalys, per dieną nežūsta nė 20-ies žmonių. Bet dabar Sirijoje pasidarė normalu, kad kas dieną žūtų 100“.

Aukų skaičius didėja tarptautinei bendrijai nesugebant išspręsti šios krizės, pažymėjo jis.

„Jungtinių Tautų stebėtojai sustabdė savo misiją ir tai yra labai blogas sprendimas. Jie tiesiog būna Sirijoje ir (niekur) nevyksta stebėti (padėties)“, - sakė aiškiai nusivylęs R.Abdel Rahmanas.

„Arba važiuokit ir deramai stebėkite, arba išvykite“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių