Šuns išmatas atsisakęs surinkti Izraelio premjero sūnus įžiebė aršų ginčą

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose išdėstytas skundas dėl Izraelio premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) šuns tualeto įpročių peraugo į aršų drabstymąsi purvais internete tarp dabartinio vyriausybės vadovo atžalos ir ekspremjerų sūnų.

Skandalo priežastimi tapo Netanyahu šeimai priklausanti 10-metė mišrūnė Kaiya (Kaija), atlikusi gamtinius reikalus viename Jeruzalės parke, kai ją vedžiojo premjero vyriausias sūnus Yairas Netanyahu (Jairas Netanjahus).

Viena kaimynė parašė „Facebook“, kad tai pamačiusi paragino Y.Netanyahu surinkti šuns išmatas, bet šis tik parodęs jai iškeltą vidurinįjį pirštą.

Šis incidentas išprovokavo internete piktų komentarų bangą. Spaudimą dar labiau padidino Yairą Netanyahu kritikuojantis straipsnis, paskelbtas izraeliečių analitinio centro „Molad“, dažnai peikiančio B.Netanyahu dešiniąją vyriausybę.

Straipsnyje „Penki dalykai, kurių nežinojote apie sosto įpėdinį Yairą Netanyahu“ smerkiamas premjero sūnaus gyvenimo būdas, ypač mokesčių mokėtojams labai brangiai kainuojantis jo apsaugos ir vyriausybinio automobilio su vairuotoju išlaikymas. Apžvalgininkams užkliuvo ir faktas, kad 25 metų sūnus tebegyvena su tėvais jų oficialiojoje rezidencijoje.

Akivaizdžiai suirzęs Yairas per „Facebook“ paragino „Molad“ neužmiršti panašiai pakritikuoti ir buvusių premjerų sūnų.

Tarp jų buvo paminėtas Omri Sharonas (Omris Šaronas), velionio vyriausybės vadovo Arielio Sharono (Arielio Šarono) sūnus, keturis mėnesius praleidęs kalėjime už neteisėtą lėšų pervedimą savo tėvo rinkimų kampanijai.

Y.Netanyahu taip pat užsiminė, kad buvusio premjero Ehudo Olmerto sūnus Arielis buvo užmezgęs homoseksualius santykius su vienu palestiniečiu. Jo feisbuko žinutėje rašoma apie Arielio „įdomius ryšius su vienu palestiniečiu ir jų reikšmę šalies saugumui“.

Premjero sūnus savo pareiškimą baigė emoji piktogramomis, vaizduojančiomis išmatų krūvelę ir iškeltą vidurinįjį pirštą.

Arielio Olmerto atsakymas feisbuke buvo sarkastiškais, bet taip pat piktokas.

„Sveikas, Yairai Netanyahu, esu slaptas (Ehudo) Olmerto sūnus – homoseksualus sūnus, gyvenantis su palelstiniečiu“, – rašė jis.

„Iš tikrųjų ši istorija yra visiškai melaginga. Myliu moteris, gyvenu su viena jų – ir turime dukrą“, – pridūrė A.Olmertas.

Buvusio premjero sūnus pasmerkė Y.Netanyahu žinutėje pademonstruotą „rasizmą ir homofobiją“.

„Kitaip negu tu... aš iš tikrųjų dirbu, kad pragyvenčiau. Iš principo aš taip pat stengiuosi surinkti savo šuns išmatas“, – pridūrė jis.

„Kaiyos įstatymas“

B.Netanyahu kritikai piktinasi, kad Yairas, suaugęs vyras, gyvena premjero rezidencijoje, nors neužima jokių oficialių pareigų.

Oponentai teigia, kad premjeras augina būsimą politinį įpėdinį ir svajoja įkurti valdančiąją dinastiją.

Jie taip pat skundėsi dėl premjero sūnaus dalyvavimo oficialiuose renginiuose – pavyzdžiui, per gegužę įvykusį JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vizitą.

Per susitikimą su D.Trumpu ir jo žmona Melania (Melanija) Yairas sakė suprantantis jų jauniausio sūnaus Barrono (Barono) padėtį ir spaudimą, patiriamą augant žiniasklaidos dėmesio centre.

Kalytė Kaiya, į premjero šeimą atkeliavusi iš gyvūnų prieglaudos, pirmąkart į žiniasklaidos akiratį pateko 2015 metais, kai įkando vienam Izraelio įstatymų leidėjui ir ministrės vyrui per priėmimą B.Netanyahu rezidencijoje.

Įstatymų numatyta tvarka, po šio incidento Kaiya buvo laikinai išsiųsta į karantino įstaigą.

Premjeras pareiškė, kad dėl šio įvykio jis supratęs Izraelio įstatymų „trūkumus, nesuderinamus su logika ir užuojauta“. Galiojančios taisyklės įpareigoja žmogui įkandusį šunį, net jeigu šiam yra atlikti visi privalomi skiepai, 10 dienų laikyti uždarytą atskirai.

Trečiadienį parlamentas pirmuoju skaitymu pritarė teisės akto projektui, neoficialiai vadinam „Kaiyos įstatymu“. Kaip praneša žiniasklaida, šis teisės aktas numato naują tvarką, kad žmogui įkandęs šuo galėtų likti uždarytas namuose, o ne privalomai siunčiamas į karantiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių