ES nustatė didmenines tarptinklinio ryšio kainas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) žengė paskutinį žingsnį siekiant nuo šių metų birželio vidurio panaikinti tarptinklinio ryšio mokesčius ir susitarė dėl didmeninių telekomunikacijos paslaugų kainų.

Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje pranešė, kad antradienį Europos Parlamento (EP), Europos Sąjungos Tarybos ir Europos Komisijos atstovai nustatė kainas, kurias ryšio operatoriai taikys vieni kitiems, kai jų klientai naudosis kito ES ryšio operatoriaus tinklu. Šį susitarimą dar turės galutinai patvirtinti EP ir ES Taryba.

"Tai buvo paskutinė dėlionės dalis. Nuo birželio 15 dienos europiečiai galės keliautiES be jokių tarptinklinio ryšio mokesčių. Mes taip pat užtikrinome, kad operatoriai galėtų toliau konkuruoti teikdami patraukliausius pasiūlymus savo namų rinkose", - EK pranešime teigė už bendrą skaitmeninę rinką atsakingas ES komisaras Andrusas Ansipas.

Sutarta, kad didmeninė kaina už minutę pokalbio negalės būti didesnė nei 3,2 cento, už SMS žinutę - 1 centas, o už 1 gigabaitą interneto duomenų - 7,7 euro. Pastaroji kaina iki 2022 metų turėtų sumažėti iki 2,5 euro.

"Sutartos didmeninės kainos tarptinklinį ryšį savo šalies kainomis padarys priimtinesnį ir vartotojams, ir verslininkams, nes užtikrins, kad tinklo operatorių sąnaudos bus padengtos, o didmeninės tarptinklinio ryšio rinkos išliks konkurencingos", - rašoma EK atstovybės Lietuvoje pranešime spaudai.

Nuo praėjusių metų balandžio pabaigos prasidėjo pereinamasis laikotarpis iki šių metų birželio, kai mažmeniniai tarptinklinioryšio paslaugų tarifai sumažėjo iki 4 kartų.

Veiksmų mažinant tarptinklinio ryšio mokesčius ES ėmėsi 2007 metais. Nuo to laiko tarptinklinio ryšio paslaugos atpigo 80-90 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių