Sulaikytame Šiaurės Korėjos laive - 2 Sovietų Sąjungos gamybos naikintuvai

  • Teksto dydis:

Panamos pareigūnai rado du Sovietų Sąjungos gamybos naikintuvus MiG-21 viename anksčiau šį mėnesį sulaikytame laive, plaukiojančiame su Šiaurė Korėjos vėliava, kai jis mėgino praplaukti Panamos kanalu pakeliui iš Kubos.

Šie viršgarsiniai naikintuvai buvo rasti kartu su raketų ir kitokios ginkluotės dalimis, paslėpti cukraus siuntoje. Tokia siunta, kaip manoma, pažeidžia Pchenjanui nustatytas griežtas Jungtinių Tautų (JT) sankcijas.

Kuba tvirtino, kad ta ginkluotė, sulaikyta anksčiau šį mėnesį, priklauso jai ir kad tai yra "pasenę" ginklai, kurie siunčiami į Šiaurės Korėją renovuoti, o vėliau esą bus sugrąžinti.

JT sankcijų ekspertais planuoja nuvykti į Panamą apžiūrėti tos siuntus rugpjūčio 5 dieną.

Panamos prezidentas Ricardo Martinelli (Rikardas Martineljis) sakė, jog laive buvo rasti du naikintuvai, priešlėktuvinių raketų baterijos dalys ir kitokios karinės įrangos.

"Akivaizdu, kad tie lėktuvai buvo naudojami, nes juose buvo degalų, šalies vadovas sakė apsilankęs Mansaniljo uoste, kur tas laivas yra iškraunamas.

Šiaurės Korėjos laivo "Chong Chon Gang" 35 įgulos nariai buvo sulaikyti; jiems gresia kaltinimai dėl ginklų kontrabandos.

JT Saugumo Taryba kelis kartus skelbė sankcijas Pchenjanui dėl jo vykdomos karinės branduolinės programos.

Tuo tarpu Šiaurės Korėja tvirtino, kad to laivo krovinys yra visiškai teisėtas ir reikalavo paleisti įgulos narius.

Kuba yra vienintelė Amerikos vienpartinė komunistinė valstybė, taip pat viena iš nedaugelio Šiaurės Korėjos sąjungininkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
rusija su kgb pagalba ir toliau kirsina atsilikusias salis materjaliskai ir moraliskai ir pasauly nebus taikos ir ramybes kol tokie pusprociai veikejai darys /savo/ politika...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių