Suimti penki katalonų separatistai, tarp jų kandidatas į regiono vadovus

  • Teksto dydis:

Ispanų teisėjo, nagrinėjančio bylą dėl nesėkmingo Katalonijos bandymo atsiskirti nuo Ispanijos, sprendimu penktadienį buvo suimti penki katalonų separatistai, įskaitant kandidatą į regiono prezidentus Jordi Turullą (Žordį Turulą), pranešė Aukščiausiasis Teismas.

Teisėjas nurodė suimti buvusią Katalonijos parlamento pirmininkę Carme Forcadell (Karmę Forkadel), J. Turullą ir dar tris buvusius regiono ministrus.

Šeštadienį J. Turullas turėjo dalyvauti debatuose prieš parlamento balsavimą dėl Katalonijos prezidento.

Teisėjas nusprendė, kad tie penki asmenys gali pabėgti iš šalies, po to, kai vengdama kaltinimų ir arešto į užsienį pabėgo dar viena įtakinga separatistų stovyklos figūra – Katalonijos kairiosios respublikonų partijos (Esquerra Republicana de Catalunya, ERC) pirmininko pavaduotoja Marta Rovira.

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas anksčiau penktadienį paskelbė, kad dėl „maišto“ baudžiamąja tvarka persekios 13 katalonų separatistų, tarp jų nušalintą regiono vadovą Carlesą Puigdemont'ą (Karlesą Pudždemoną).

Penkių separatistų sulaikymas gali vėl pakurstyti įtampą Katalonijoje; nepriklausomybės idėją palaikantys judėjimai jau pakvietė savo šalininkus į penktadienio rengiamą protestą.

Separatistų partijos laimėjo pernai gruodį vykusius pirmalaikius rinkimus, kuriuos Madridas paskyrė po to, kai regionas pamėgino atsiskirti. Jos išsaugojo absoliučią daugumą parlamente, tačiau negali suformuoti vyriausybės, nes nesiseka išrinkti naujo regiono lyderio.

Dėl šios priežasties Katalonija vis dar yra tiesiogiai valdoma iš Madrido. Tiesioginis valdymas buvo įvestas spalio 27 dieną, kai Katalonijos įstatymų leidėjai paskelbė nepriklausomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vivat Ispanija i cype kirsintojus

vivat Ispanija i cype kirsintojus portretas
ne painiokime pirshto su kita vieta....Ispanija vientisa ;tai near okupacine valstybe .katalonija tai lyg zemaitija ar aukstaitija Lietuvos VISUMOJE. geda katalonams uz toki zi.ngsni ----tai Ispanija.kokios gali buti dalybos?!tai ne rusijos ar vokietijos invazija I svetimas valstybes..katalonija tai Ispanija,kurioje yra daugybe ispanishku tarmiu Uz vientisa Ispanija!!

Laisve.

Laisve. portretas
Tikrai,separatistai? O kaip su nepriklausomybe? Ar Ispanija gali drausti katalonam buti nepriklausomiem? kas jie per auksciau ju? Jie pavyzdi ima is Putino.?Manau kiekvienas gali rinktis.

Tinkis

Tinkis portretas
Pagal straipsnio antraste 1990 ir mes buvom separatistai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių