Sugedus Rio de Žaneiro metropolitenui, per popiežiaus vizitą kilo chaosas

  • Teksto dydis:

Rio de Žaneire antradienį sugedus metropolitenui kilo chaosas, kuriame atsidūrė minios maldininkų, suvažiavusių į didžiulį katalikišką renginį ir popiežiaus vizitą, jau temdomą saugumo klaidų.

Minios žmonių grūdosi į autobusus, ieškojo taksi ar pradėjo pėsčiomis eiti į Kopakabanos paplūdimį, kur turėjo įvykti vakaro mišios, oficialiai pradedančios Pasaulio jaunimo dienos renginius.

Nutrūkus elektros kabeliui, dvi miesto metropoliteno linijos neveikė dvi valandas, sakoma kompanijos pareiškime.

Metropolitenas buvo pagrindinė priemonė žmonėms iš miesto centro patekti į paplūdimį, kur į mišias, kurioms vadovavo Rio de Žaneiro arkivyskupas, rinkosi dešimtys tūkstančių maldininkų.

Gedimas įvyko vietos valdžiai sprendžiant saugumo klaidas per popiežiaus Pranciškaus atvykimą pirmadienį, kai minios galėjo prieiti prie jo automobilio ir paliesti 76 metų pontifiką argentinietį, nors buvo vykdoma didžiulė saugumo operacija.

Pasaulio jaunimo dienos ir popiežiaus vizito organizavimas laikomas Rio de Žaneiro pajėgumo kitais metais surengti futbolo pasaulio čempionatą ir 2016 metų olimpiadą išbandymu.

Antradienį popiežius ilsisi, bet trečiadienį toliau vykdys įtemptą darbotvarkę ir apsilankys vienoje šventovėje San Paulo valstijoje. Ketvirtadienį ir penktadienį Kopakabanoje jis vėl susitiks su didžiulėmis miniomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
mesijas atvyko, bet stebuklas neivyko- metro vis tiek sugedo ir stebuklingai nepasitaise.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių